11η Σεπτεμβρίου: Σαν σήμερα η τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ – Συγκινητικά ΒΙΝΤΕΟ στο TikTok

Ήταν Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου του 2001 όταν η τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα σπέρνει τον τρόμο παγκοσμίως, χτυπώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η οργάνωση του Οσάμα μπιν Λάντεν κατέλαβε τέσσερα επιβατικά αεροσκάφη. Δύο από αυτά έπεσαν στους ουρανοξύστες του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου, γνωστούς και ως «Δίδυμους Πύργους» στη Νέα Υόρκη. Το τρίτο χτύπησε την δυτική πλευρά του Πενταγώνου, ενώ στο τέταρτο και τελευταίο οι τρομοκράτες δεν κατάφεραν να εκπληρώσουν τον στόχο τους, αφού οι επιβάτες αμύνθηκαν και τελικά το αεροπλάνο συνετρίβη σε ένα χωράφι της Πενσιλβάνια.

Από εκείνη την οδυνηρή ημέρα έχουν περάσει 22 χρόνια, όμως τα όσα έγιναν και οι ψυχές που χάθηκαν δεν έχουν ξεχαστεί. Με αφορμή την σημερινή ημέρα ο Karim Jovian, ο οποίος μένει στη Νέα Υόρκη και είναι δημιουργός βίντεο με εκατομμύρια προβολές στα social media, ετοίμασε ειδικά βίντεο στα οποία ρώτησε κατοίκους της πόλης τι θυμούνται από εκείνη την τρομακτική ημέρα.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.