Σοκ και δέος, 48.000 νεκροί Ουκρανοί στην αποτυχημένη αντεπίθεση – Οι μισθοφόροι βλέπουν παντού πτώματα και φεύγουν

Η Ουκρανική αντεπίθεση θα παραμείνει στην παγκόσμια ιστορία ως η πιο αποτυχημένη και κακοσχεδιασμένη αντεπίθεση… αφού από τις 4 Ιουνίου 2023 έως στις 12 Αυγούστου 2023 οι Ουκρανοί έχασαν 48.000 στρατιώτες και κέρδισαν ορισμένα χωριά… χωρίς να διασπάσουν τις τριπλές έως τετραπλές γραμμές άμυνας των ρώσων…
Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν επιτυχώς προς την πόλη Kupyansk στο βόρειο μέτωπο, ενώ οι Ουκρανοί κατέλαβαν το χωριό Urozhainoe στο νότιο μέτωπο μετά από δύο μήνες προσπαθειών, στο χωριό δεν έχει μείνει όρθιο σπίτι όλα έχουν καταστραφεί και οι ρωσικές δυνάμεις… υποχώρησαν σε υψώματα για να βομβαρδίζουν ανηλεώς τις ουκρανικές δυνάμεις…

Οι Ουκρανοί συνεχίζουν τις προσπάθειες να πλήξουν την Γέφυρα της Κριμαίας χρησιμοποιώντας τροποποιημένους πυραύλους S-200 αλλά όλοι αναχαιτίστηκαν… μάλιστα η ρωσική αεράμυνα χρησιμοποίησε νέες τεχνικές μπερδεύοντας τους Ουκρανούς… με πυκνούς καπνούς…
Όπως αποκάλυψε ο αμερικανός Συνταγματάρχης McGregor οι μισθοφόροι που υποστήριζαν τον Ουκρανικό στρατό και αριθμούσαν έως και 12.000 φεύγουν κακήν κακώς από την Ουκρανία, βλέπουν τους θανάτους, τα πτώματα και την αποτυχία…

Σοκ και δέος – Οι νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες μεταξύ 4 Ιουνίου και 12 Αυγούστου 2023 είναι 48.000

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) υφίστανται μεγάλες απώλειες κατά τη λεγόμενη αντεπίθεση και αναπληρώνουν επειγόντως τις τάξεις τους εις βάρος του ανδρικού πληθυσμού της Kherson και του Μikolaev, τόνισε ο Yuriy Barbashov, επικεφαλής της περιφέρειας Snigirevsky που ελέγχεται από τα ουκρανικά στρατεύματα.
«Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο αριθμός όσων έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης είναι 48.000 στρατιώτες.
Αυτή είναι η συνολική απώλεια των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε όλο το μέτωπο.
Η πιθανότητα επιβίωσης στο μέτωπο είναι τουλάχιστον τρεις ημέρες»
Σύμφωνα με πληροφορίες από τους στρατιωτικούς κύκλους της Ουκρανίας, υπάρχει πολύ έντονη απογοήτευση σε σχέση με αυτές τις απώλειες.
Προφανώς, οι επιδρομές για την αναπλήρωση των τάξεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα συνεχιστούν.
Στο Μikolaev, έγινε μια σκληρή επιδρομή στα γραφεία στρατιωτικής εγγραφής και κατάταξης, σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε λίγες εβδομάδες στρατολόγησαν προσωπικό για τρία τάγματα – περίπου 1.200 πολίτες.
Πριν από λίγες εβδομάδες στάλθηκαν είτε για κάποιο είδος εκπαίδευσης, είτε απευθείας στο μέτωπο.
Τώρα το ίδιο καθεστώς εξελίσσεται στην πόλη Kherson, η αστυνομία, αρπάζει κόσμο από τους δρόμους.
Η Ουκρανία μεταφέρει στρατεύματα στην περιοχή Kherson. «Σύμφωνα με πληροφορίες στη δυτική Ουκρανία υπάρχει μαζική μετακίνηση στρατιωτικού εξοπλισμού προς τα ανατολικά κατά μήκος των σιδηροδρόμων και συσσώρευση στρατευμάτων στην περιοχή Kherson.

Οι Ρώσοι υποχώρησαν από το χωριό Urozhainoe στο νότιο ουκρανικό μέτωπο, το κατέλαβαν οι Ουκρανοί…

Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές από πολλές ρωσικές στρατιωτικές πηγές, το βράδυ της 12ης Αυγούστου, ο ρωσικός στρατός αποχώρησε από το χωριό Urozhainoe που βρίσκεται στα σύνορα της περιοχής Zaporozhie και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk.
Αφού ο ρωσικός στρατός έχασε τον έλεγχο του χωριού Staromayorskoe, το οποίο ήρθε στην γκρίζα ζώνη στις 27 Ιουλίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αύξησαν τις συνεχείς επιθέσεις τους στο Urozhainoe που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά των ρωσικών στρατευμάτων, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν το προπύργιο τους στην περιοχή.
Ως αποτέλεσμα παρατεταμένων μαχών και παρά τις μεγάλες απώλειες, οι Ουκρανοί κατάφεραν πρόσφατα να εισέλθουν στις βόρειες παρυφές του χωριού αρκετές φορές, αλλά δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν ερείσματα στον οικισμό και απωθήθηκαν από τον ρωσικό στρατό.
Μετά από ένα άλλο κύμα μαζικών βομβαρδισμών, νέες ουκρανικές μονάδες επίθεσης επιτέθηκαν στο χωριό από διάφορες κατευθύνσεις και εισήλθαν στα βόρεια προάστια.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, αυτή τη φορά οι επιθέσεις τους ανάγκασαν τις ρωσικές δυνάμεις να υποχωρήσουν.

Οι ρωσικές στρατιωτικές πηγές υποστήριξαν ότι η ρωσική ομάδα αντιμετώπισε προβλήματα με ανεπαρκή πυρά.
Ως αποτέλεσμα, οι ουκρανικές ομάδες επίθεσης καλύφθηκαν καλά από το ουκρανικό πυροβολικό.
Προσπαθώντας να βελτιώσουν τουλάχιστον εν μέρει τις θέσεις τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας φέρεται να εξαπέλυσαν αντεπίθεση στην περιοχή Staromayorskoe, η οποία βρίσκεται στην απέναντι όχθη του ποταμού Wet Yaly.
Εάν ληφθεί, ο έλεγχος του χωριού Urozhainoe θα επιτρέψει μόνο στις εξαντλημένες ουκρανικές μονάδες να προσεγγίσουν μια από τις πρώτες βασικές γραμμές της ρωσικής άμυνας στο νότιο μέτωπο.
Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τις ουκρανικές «νίκες» σε Staromayorskoe, Rabotino, Pytikhatki, τα ερείπια του Urozhainoe είναι πιθανό να παραμείνουν στη γκρίζα ζώνη στο εγγύς μέλλον.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.