Η πανδημία θα συνεχίσει να ταλαιπωρεί τον κόσμο, μέχρι να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Χανς Κλούγκε.
«Η πανδημία θα τελειώσει μόλις η κάλυψη του εμβολιασμού φτάσει, τουλάχιστον, στο 70% του πληθυσμού», δήλωσε ο διευθυντής Κλούγκε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), εκφράζοντας τη λύπη του για το γεγονός ότι ο ρυθμός εμβολιασμών στην Ευρώπη είναι ακόμη «πολύ αργός».
Ο Κλούγκε εξέφρασε επίσης την «ανησυχία του» για τα νέα, περισσότερο μεταδοτικά μεταλλαγμένα στελέχη του ιού.
«Γνωρίζουμε πως η ινδική παραλλαγή είναι πιο μεταδοτική από τη βρετανική, η οποίά ήταν ήδη πιο μεταδοτικό από το προηγούμενα στελέχη» πρόσθεσε.
Κοινοποιήστε:
- Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο LinkedIn(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Πατήστε για να μοιραστείτε στο WhatsApp(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Pocket(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Reddit(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Πατήστε για να μοιραστείτε στο Telegram(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για αποστολή ενός συνδέσμου μέσω email σε έναν/μία φίλο/η(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)