Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 23% η ΝΔ, 5ο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Ποιον προτιμούν για πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ

Στο 23% βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Metron Analysis, που παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, στην δεύτερη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 11,8%, στην 3η το ΚΚΕ με 8,1%, στην 4η η Ελληνική Λύση με 6,9%. Ο ΣΥΡΙΖΑ  βρίσκεται στην 5η θέση με 6,7%.

Ακολουθούν η Πλεύση Ελευθερίας με 3,7%, η Φωνή της Λογικής στο 3%, η Νίκη και το ΜέΡΑ25 με 2,8%, η Νέα Αριστερά με 2,5% και οι Σπαρτιάτες με 0,8%. Έχουν αυξηθεί πάντως και οι αναποφάσιστοι στο 10,7% (από 9,3%) και συνολικά η αδιευκρίνιστη ψήφος στο 13,4%.

Υψηλές συσπειρώσεις σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Χαμηλό το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ

Στα επίπεδα των συσπειρώσεων η ΝΔ συγκεντρώνει 80,5% και το ΠΑΣΟΚ 78,9%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 42,4%

 

Αρνητικές γνώμες για κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

Το 68% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι τα πράγματα πάνε προς τη λάθος κατεύθυνση και μόνο το 26% ότι πάνω προς τη σωστή κατεύθυνση. Η βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση στις αρχές του μήνα είναι πολύ μικρή.

Οι αρνητικές γνώμες για την κυβέρνηση φτάνουν το 66%, με μόνο 26% θετικές. Ταυτόχρονα η γνώμη για τον ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση είναι εξαιρετικά αρνητική. Το 90% των ερωτηθέντων έχει αρνητική γνώμη και μόλις το 6% έχει θετική.

Διχασμένοι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ για μία νέα εκλογή Κασσελάκη

Από την μέτρηση φαίνεται ότι το εκλογικό σώμα του ΣΥΡΙΖΑ διχάστηκε με την απόφαση για την αποπομπή του. Στο σύνολο των ερωτηθέντων το 47% θεωρεί ότι ήταν κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση ενώ 39% προς τη λάθος, στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ των Ευρωκλογών του 2024 (που έγιναν με τον Στέφανο Κασσελάκη πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ) πλειοψηφεί η απάντηση προς τη λάθος κατεύθυνση με 53%, ενώ μόνο το 39% λέει προς τη σωστή.

Και ενώ στο σύνολο των ψηφοφόρων η πλειοψηφία (65%) εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκλέξει άλλον πρόεδρο, στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνεται διαίρεση: το 48% θέλει εκλογή νέου προέδρου και το 43% επανεκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.

ΠΑΣΟΚ: Μάχη Ανδρουλάκη, Διαμαντοπούλου, Δούκα για την προεδρία

Στην ερώτηση για το ποιον προτιμούν για πρόεδρο, έχουν ενδιαφέρον οι διαφορετικοί συσχετισμοί ανάλογα με το είδος του συνόλου αναφοράς. Στο σύνολο της εκλογικής επιρροής βλέπουμε τον Νίκο Ανδρουλάκη να προηγείται ελαφρά της Άννας Διαμαντοπούλου και να ακολουθεί πολύ κοντά ο Χάρης Δούκας.

Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ το προβάδισμα του Νίκου Ανδρουλάκη είναι πολύ πιο σαφές και δεύτερος εδώ είναι ο Χάρης Δούκας. Και σε αυτούς που δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν δεύτερη έρχεται πάλι η Άννα Διαμαντοπούλου και τρίτος ο Χάρης Δούκας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.