Εμφύλιος δίχως τέλος στον ΣΥΡΙΖΑ: Τα σενάρια για τις κινήσεις Κασσελάκη και η πρόταση Γεροβασίλη για διαγραφή του

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την χθεσινή Πολιτική Γραμματεία που κήρυξε έκπτωτο τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις με τους στενούς συνεργάτες του προκειμένου να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του στη σκακιέρα της μάχης για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, δεν πρόκειται να έχει καμία παρέμβαση μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς δεν θέλει να κατηγορηθεί ότι σαμποτάρει και να επισκιάσει την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ

Από την Δευτέρα είναι ανοιχτό το ποια μέρα θα επιλέξει για να ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του. Στενοί συνεργάτες του έχουν εισηγηθεί να κάνει την ανακοίνωση είτε μέσω συνέντευξης Τύπου είτε σε ανοιχτή συγκέντρωση των υποστηρικτών του.

Πληροφορίες θέλουν την Όλγα Γεροβασίλη να επιχείρησε χθες στην Πολιτική Γραμματεία να μπλοκάρει την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη. Στελέχη που στηρίζουν τον έκπτωτο πρόεδρο, λένε ότι δύο φορές ζήτησε να μπει στο κείμενο η παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής και η απαγόρευση καθόδου του στις εσωκομματικές εκλογές προκαλώντας μέχρι και την αντίδραση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος ζήτησε να μην τραβήξουν τόσο το σχοινί.

Στελέχη που είναι δίπλα στην Όλγα Γεροβασίλη, δηλώνουν ότι ζήτησε να μπει η αναφορά στο τέλος για τον σεβασμό στο καταστατικό του κόμματος από όλους, όπως και έγινε.

Πάντως ο πόλεμος του Στέφανου Κασσελάκη με τους «87» μαίνεται με την μπάλα να παίρνει… και τον Αλέξη Τσίπρα.

Άλλωστε είναι ξεκάθαρο ότι το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη θεωρεί ότι πίσω από τους «87» και την έκπτωση του κρύβεται ο πρώην πρωθυπουργός και ας έχει αποφύγει μέχρι σήμερα να σηκώσει το γάντι και να κάνει παρέμβαση στις εξελίξεις.

Μάχη για τα «κλειδιά» του ΣΥΡΙΖΑ – Απαγόρευσαν σε συνεργάτη του Κασσελάκη να μπει στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, το πρωί της Παρασκευής απαγορεύτηκε η είσοδος σε μετακλητό συνεργάτη του Στέφανου Κασσελάκη στο γραφείο που διατηρεί ο εκάστοτε πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή και στο οποίο πλέον έχει μεταφερθεί ο κ. Νίκος Παππάς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εργαζόμενος ενημερώθηκε πως η εν λόγω εντολή είχε δοθεί από το κόμμα.

Έτσι, χρειάστηκε η παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα προκειμένου ο συνεργάτης του «έκπτωτου» προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να καταφέρει να μπει στο γραφείο του μια ώρα μετά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.