ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι βουλευτές θα «μεταναστεύσουν» αν περάσουν οι καταστατικές αλλαγές του Σ.Κασσελάκη

Οι μετακινήσεις «προεδρικών» σε ασφαλείς εκλογικές περιφέρειες

Οι καταστατικές αλλαγές που προτείνει ο Στέφανος Κασσελάκης. θα φέρουν «μεταναστεύσεις» βουλευτών στον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που περάσουν.

Η εφαρμογή ορίου τριών θητειών στους βουλευτές θα βγάλει εκτός παιχνιδιού κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου, ακόμα και στενούς συνεργάτες του προέδρου, που θα υποχρεωθούν να αλλάξουν εκλογική περιφέρεια.

Αν όμως αυτή η αλλαγή περάσει από το συνέδριο του Οκτωβρίου και συνδυαστεί με το γεγονός ότι το ένα τρίτο των ψηφοδελτίων και το Επικρατείας θα συμπληρώνεται από επιλογές του προέδρου του κόμματος, ο κ. Κασσελάκης καθίσταται ο απόλυτος κυρίαρχος του εσωκομματικού παιχνιδιού. Οι μετακινήσεις «προεδρικών» σε ασφαλείς εκλογικές περιφέρειες, σε εκείνες δηλαδή που το κόμμα εκτιμάται ότι θα εκλέξει βουλευτή, ακόμη και σε μονοψήφιο ποσοστό, μπορεί να δώσουν εισιτήριο για την επόμενη Βουλή σε στελέχη που στηρίζουν τον κ. Κασσελάκη.

Οι «μεταναστεύσεις»

Στην περίπτωση λοιπόν που περάσει η πρόταση του κ. Κασσελάκη, οι βουλευτές που βρίσκονται στην ηγετική ομάδα και θα κληθούν να «μεταναστεύσουν» σε άλλη εκλογική περιφέρεια είναι οι Νίκος Παππάς, Νίνα Κασιμάτη, Θεοδώρα Τζάκρη.

Ο Ν.Παππάς, καθώς θα πρέπει να εγκαταλείψει τον Νότιο Τομέα Αθηνών, όπου διαθέτει ισχυρά κομματικά ερείσματα λόγω εντοπιότητας, αλλά και η Νίνα Κασιμάτη, που θα κληθεί να μην κατέλθει στην Β΄ Πειραιά. Από μια τέτοια ρύθμιση ευνοημένη θα ήταν η κυρία Τζάκρη, αφού η έδρα της Πέλλας υπήρξε η τελευταία που κερδήθηκε οριακά στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2023. Το μέτρο «παρασύρει» επίσης βουλευτές της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Στην περίπτωση του Παύλου Πολάκη, ο «κόφτης» των τριών θητειών θα τον εκτοπίσει από τα Χανιά. Με βάση όμως τα σημερινά εκλογικά ποσοστά και τις δημοσκοπήσεις, μια μετακίνηση σε άλλη περιφέρεια ενδεχομένως να «βόλευε» τον κ. Πολάκη καθώς θεωρείται πολύ δύσκολο ο ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει έδρα στα Χανιά.

Παράλληλα, η Όλγα Γεροβασίλη θα κληθεί να εγκαταλείψει τον νομό Άρτας και ο Σωκράτης Φάμελλος τη Β΄ Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, να αφήσει την Πρέβεζα θα κληθεί και ο βουλευτής Κώστας Μπάρκας, ο οποίος είναι ένας από τους μακροβιότερους βουλευτές του κόμματος, όπως και ο βουλευτής Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.