50 χρόνια ΠΑΣΟΚ: Μηνύματα ενότητας από τους πρώην πρόεδρους στην εκδήλωση στο Ζάππειο ενόψει της κάλπης για τη νέα ηγεσία – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Χιλιάδες ψηφοφόροι, μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ κατέκλυσαν το βράδυ της Τρίτης το Ζάππειο, στη μεγάλη εκδήλωση του κόμματος για την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυσή του, στέλνοντας ένα πλατύ ενωτικό μήνυμα, ένα μήνα πριν από τις κάλπες για την ανάδειξη νέας ηγεσίας.

Πέραν του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη, το «παρών» έδωσαν οι πρώην αρχηγοί Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ιστορικά αλλά και νεότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ αυτών, ο Κώστας Γείτονας, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Χρήστος Παπουτσής, ο Χρίστος Βερελής, ο Ανδρέας Φούρας, ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Χάρης Δούκας, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Ανωμερίτης, ο Γιώργος Λιάνης, ο Γιάννης Παναγόπουλος και πολλοί ακόμη.

Στις πρώτες σειρές είχαν τοποθετηθεί τα ιδρυτικά στελέχη του κόμματος, εκλεγμένοι του ΠΑΣΟΚ στην τοπική αυτοδιοίκηση και στο μαζικό κίνημα, ενώ οι υποψήφιοι πρόεδροι επέλεξαν να καθίσουν στις πίσω θέσεις.

Όλοι οι πρώην αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ έτυχαν θερμής υποδοχής, με χειροκροτήματα από το κοινό. Πρώτος έφτασε στον χώρο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ακολούθησε ο Κώστας Σημίτης και μετά ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος, παραχώρησε τη θέση του στον Νίκο Ανδρουλάκη, όταν έφτασε. Είχαν προηγηθεί πολλά «πηγαδάκια» και συναντήσεις, κάποιες από αυτές με θέρμη άλλες με αμηχανία. Στις ομιλίες τους αναφέρθηκαν στον αναβαθμισμένο ρόλο που πρέπει πλέον να αναλάβει το ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας πίσω λάθη του παρελθόντος και προχωρώντας με αποφασιστικά βήματα για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Από τη βραδιά δεν έλειψαν σημειολογικές αναφορές στον ιστορικό ηγέτη του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και στην Φώφη Γεννηματά, με τους πλέον παθιασμένους υποστηρικτές να παραβρίσκονται στην εκδήλωση κρατώντας πλακάτ με συνθήματα για τον Παπανδρέου και τον ιστορικό ρόλο που διαδραμάτισε το ΠΑΣΟΚ από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Γιάννη Μαρκόπουλο.

Γιώργος Παπανδρέου: Να συναντηθούμε με τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά που μας καθιστούν διαφορετικούς από τη συντήρηση

«Η ιστορία καλεί – και προκαλεί – ξανά τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ να αναμετρηθούν μαζί της. Δυνάμεις προοδευτικές, εντός και εκτός του κόμματος μας, σε μια νέα επαναστατική και απελευθερωτική διαδικασία. Σε μια νέα εγερτήρια διαδικασία, ειρηνικής πράσινης επανάστασης, ενότητας δυναμικής, ανοίγοντας προοπτικές για τις προοδευτικές δυνάμεις και την Ελλάδα», τόνισε στην ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου, πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να εμφανιστεί ξανά προτείνοντας ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον χαιρετισμό του επισήμανε ότι «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να υπερασπιστεί και να προβάλλει όλες τις ιστορικές συμβολές του, αναγνωρίζοντας αυτοκριτικά και όλες τις ευθύνες του, αρχίζοντας από το τέλος, από τον αγώνα του για τη διάσωση της χώρας από τον κίνδυνο της ασύντακτης οικονομικής, κοινωνικής και θεσμικής χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ, την Ευρώπη και τη φιλελεύθερη δημοκρατία»

Κώστας Σημίτης: Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να πρωταγωνιστήσει ξανά το ΠΑΣΟΚ

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης καταχειροκροτήθηκε στο χαιρετισμό του στην εορταστική εκδήλωση στο Ζάππειο για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και τη διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη. Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να πρωταγωνιστήσει ξανά το ΠΑΣΟΚ προσφέροντας το όραμα και το σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας προς μια προοδευτική κατεύθυνση.

Νίκος Ανδρουλάκης: «Η ενότητα του ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανοίξει διάπλατα την πόρτα της εξόδου στον κ. Μητσοτάκη και την παρέα του»

Ενωτικό ήταν το πνεύμα της ομιλίας του Νίκου Ανδρουλάκη στον εορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ με την διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη. Προσδιορίζοντας ως διαχρονικό αντίπαλο του ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία και τις συντηρητικές πολιτικές που κρατούν στάσιμη τη χώρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανέφερε πως «είμαστε εδώ, όχι μόνο για να τιμήσουμε αυτή τη μεγάλη επέτειο, αλλά και να στείλουμε ένα σαφές και αδιαπραγμάτευτο μήνυμα: Σε αυτή τη νέα περίοδο, το ΠΑΣΟΚ θα είναι ενωμένο, θα είναι δυνατό και έτοιμο για τους μεγάλους και δύσκολους αγώνες που έχουμε μπροστά μας!». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καυτηρίασε την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ καθότι «μετά από μια δεκαετή οικονομική περιπέτεια ο ελληνικός λαός περίμενε πραγματικά καλύτερες μέρες».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την χθεσινή εκδήλωση:

 

     

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.