Προετοιμάζοντας την Επόμενη Ημέρα: Τζιτζικώστας, Παπανικολάου και Κωνσταντέλλος στο Προσκήνιο της Νέας Δημοκρατίας

Η μεγάλη συγκέντρωση της 1ης Ιουλίου στο Πολεμικό Μουσείο, όπου παρευρέθηκαν και μίλησαν οι πρώην πρωθυπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, πυροδότησε εκ νέου έντονες συζητήσεις για το μέλλον του κόμματος.

Ο Καραμανλής και ο Σαμαράς, καθένας με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, τόνισαν τις αξίες και την ταυτότητα της κεντροδεξιάς στην Ελλάδα, εκφράζοντας την ξεκάθαρη αντίθεσή τους στη μετατροπή της Νέας Δημοκρατίας σε “ΠΑΣΟΚ”. Ο Κώστας Καραμανλής, μάλιστα, εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για την παρουσία των ανθρώπων του Κώστα Σημίτη στη γαλάζια κυβέρνηση, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει αρνητικό κλίμα εναντίον του στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην πτέρυγα της λαϊκής δεξιάς υπάρχει έντονη δραστηριότητα τους τελευταίους μήνες και έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις για να περιέλθει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στα χέρια τους.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιος θα μπορούσε να ηγηθεί σε μια τέτοια περίπτωση. Η εύκολη απάντηση που δίνουν κάποιοι είναι το όνομα του Νίκου Δένδια. Ωστόσο, όσοι βρίσκονται κοντά στους δύο πρώην πρωθυπουργούς διαπιστώνουν τη δυσαρέσκειά τους προς τον υπουργό Άμυνας. Οι συναντήσεις των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που ετοιμάζουν την επόμενη ημέρα στο κόμμα έχουν τελείως διαφορετικό προσανατολισμό και έχουν καταλήξει σε τρία πρόσωπα που δραστηριοποιούνται σήμερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτά τα πρόσωπα θεωρούνται απόλυτα επιτυχημένα και ιδιαίτερα δημοφιλή.

Στην Κ.Μακεδονία, ο περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, αποτελεί έναν σημαντικό γαλάζιο πόλο. Διανύει την τρίτη του θητεία ως περιφερειάρχης, κερδίζοντας ποσοστά άνω του 60%, σαφώς μεγαλύτερα από τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας στις δύο τελευταίες εκλογές, αποδεικνύοντας τη διεισδυτικότητά του από τον μεσαίο χώρο έως και τις παρυφές της δεξιάς.

Στα νότια της Αττικής, δύο δήμαρχοι ξεχωρίζουν.

Ο Γιώργος Παπανικολάου, Δήμαρχος Γλυφάδας για τρίτη φορά, με ποσοστό πάνω από 80% και ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, έχει εκπλήξει τους πάντες με την εξυπνάδα, την αποφασιστικότητα και τη δημιουργικότητά του. Βρίσκεται στην τρίτη του θητεία με ποσοστά εκλογής άνω του 70%.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.