ΣΥΡΙΖΑ: Επεισοδιακή η συνεδρίαση της ΚΟΕΣ, αποχώρησαν 8 στελέχη – «Όποιος δεν συμφωνεί μαζί μου, να σηκωθεί να φύγει»

Επεισοδιακή ήταν η σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ υπήρξε νέα διαφωνία, με αφορμή την ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Όλγα Γεροβασίλη και ο Σωκράτης Φάμελλος έθεσαν θέμα με την ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συμπίπτει με τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας την αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος είπε – για πολλοστή φορά- ότι όποιος διαφωνεί μαζί του, μπορεί να αποχωρήσει.

Η φράση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την οργή παρισταμένων και οδήγησε στην αποχώρηση από τη συνεδρίαση οκτώ στελεχών του κόμματος, μεταξύ των οποίων και η Όλγα Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Γεροβασίλη και ο κ. Φάμελλος έθεσαν αρχικά το θέμα της ημερομηνίας διεξαγωγής, λέγοντας πως είναι unfair να διεξαχθεί την ίδια ημέρα με το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Ραγκούσης ζήτησε τις εισηγήσεις των αλλαγών που ετοιμάζει για το καταστατικό, ενώ άλλα στελέχη είπαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει το συνέδριο δύο εβδομάδες αργότερα.

Στο σημείο αυτό, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να είπε ότι «όποιος δεν συμφωνεί μαζί μου, να σηκωθεί να φύγει». Σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ αυτό φέρεται να πυροδότησε πολλές αντιδράσεις. Κάποιοι του ζήτησαν να ανακαλέσει. Στο σημείο αυτό οκτώ στελέχη που είχαν υπογράψει το κείμενο την προηγούμενη εβδομάδα αποχώρησαν από την συνεδρίαση. Ανάμεσά τους ήταν η κ. Γεροβασίλη, ο κ. Φλαμπουράρης, ο κ. Ραγκούσης, ο κ. Θεοχαρόπουλος ο κ. Ζαχαριάδης. Εκεί διακόπηκε η συνεδρίαση.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες υπήρχαν και άλλες προτάσεις σχετικά με το Συνέδριο, αλλά φαίνεται ότι κάπου δεν συμφώνησαν, ανέβηκαν οι τόνοι και ο κ. Κασσελάκης είπε αυτό που είπε. Του ζητήθηκε να ανακαλέσει, δεν το έκανε και τότε αποχώρησαν τα οκτώ στελέχη. Προς το παρόν είναι μόνο μια αποχώρηση από την συνεδρίαση της ΚΟΕΣ, αλλά τα αίματα ανάβουν ενόψει του Συνεδρίου.

Σε νέα ανάρτηση προχώρησε το βράδυ της Τρίτης (23/7) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους με την φράση «μια χαρά είμαστε με την Όλγα».
«Μια χαρά είμαστε με την Όλγα. Μην ανησυχείτε. Θα εκσυγχρονίσουμε συλλογικά το κόμμα μας για να ανταποκριθεί στην κοινωνία χωρίς να είναι δέσμιο κανενός συμφέροντος», έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε δημοσιεύματα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.