Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Η απόλυτη ανατροπή – Εκτίμηση για μεγάλη νίκη Κασσελάκη επί της Αχτσιόγλου, πιθανώς από τον πρώτο γύρο

Προ των πυλών φαίνεται να είναι μία τεράστια ανατροπή στις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή (17/9/2023) για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Στέφαος Κασσελάκης όπως όλα δείχνουν θα είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων.
Η πρώτη εκτίμηση για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει επικράτηση Κασσελάκη και με διαφορά από τη βασική του αντίπαλο Έφη Αχτσιόγλου.
Μάλιστα έχει αυξημένες πιθανότητες να αναδειχθεί από την Κυριακή (17/9) νέος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απρόσμενα μεγάλη η συμμετοχή στις εκλογές

Απρόσμενα μεγάλη ήταν η συμμετοχή των ψηφοφόρων στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα νέων μελών, που όπως όλα δείχνουν, ευνόησε τον κ. Κασσελάκη.
Για τον λόγο αυτό μάλιστα δόθηκε και ωριαία παράταση έως τις 21:00
Σύμφωνα με την εφορευτική επιτροπή έως τις 19:30 είχαν ήδη ψηφίσει 130.535.
Συνολικά στις κάλπες προσήλθαν 143.800.
syriza_ekloges.JPG

Εξ αυτών, περίπου 95.000 είναι τα παλαιά μέλη ενώ νέα είναι 39.800, χωρίς να υπολογίζεται η ψήφος από το εξωτερικό που πριν μια ώρα υπολογιζόταν σε συμμετοχή 1.100.
Νωρίτερα ουρές σχηματίστηκαν στα εκλογικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Στην Κουμουνδούρου χαρακτήρισαν τη συμμετοχή ιδιαίτερα ενθαρρυντική και πρόκριμα για ισχυρότερη παρέμβαση του κόμματος και του νέου προέδρου στις πολιτικές εξελίξεις.
Την ικανοποίησή του για την προσέλευση των ψηφοφόρων εκφράζουν όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη αλλά και οι υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Για μαζικό παρών, που δίνει απαντήσεις, έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.
syriza.JPG

Δρυμιώτης: Τα νέα μέλη θα αναδείξουν τον αρχηγό

O εκλογικός αναλυτής Ανδρέας Δρυμιώτης επισήμανε σε συνέντευξή του στη ΕΡΤ ότι δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις για το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ «ειδικά με τόσο μεγάλη συμμετοχή νέων ψηφοφόρων, οι οποίοι δεν ξέρει κανείς από πού προέρχονται.
Γιατί είναι πολύ μεγάλο ποσοστό το ένα τέταρτο να είναι νέα μέλη».
Οι 25.000 καινούργιοι άνθρωποι είναι αυτοί που κατά πάσα πιθανότητα θα κρίνουν και το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών, επισημαίνει ο αναλυτής και προσθέτει:
«Εκεί που ήταν διαδικασία τελειωμένη, η τράπουλα ανακατεύτηκε»
«Ο κ. Κασσελάκης αντιπροσωπεύει κάτι πολύ καινούργιο για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι εξαιρετικά εμφανίσιμος, πλούσιος.
Δεν το έκρυψε ότι είναι πλούσιος, δεν προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από αριστερά κλισέ και ιστορίες, είναι η επιτομή του αμερικανικού ονείρου», είπε ο Ανδρέας Δρυμιώτης εκτιμώντας ότι «αυτό έχει δημιουργήσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το οποίο εκδηλώνεται με την ψήφο».
Ο αναλυτής σχολίασε ότι «οι άνθρωποι περίμεναν με τις ώρες για να ψηφίσουν, αλλά εντύπωση προκαλεί γιατί δεν διεκπεραιώνεται πολύ γρήγορα αυτή η διαδικασία, αφού από τα 570 τμήματα αντιστοιχούν 200 – 300 ψήφοι ανά τμήμα».

syriza_kalpi.JPG
kasselakis_psifos.JPG
Τα πρώτα αποτελέσματα από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας

Οι κάλπες που στήθηκαν στα 570 εκλογικά κέντρα ανά την επικράτεια με τα πρώτα αποτελέσματα να έρχονται από το εκλογικό κέντρο στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.
Στέφανος Κασσελάκης: 68 ψήφοι
Έφη Αχτσιόγλου: 35 ψήφοι
Ευκλείδης Τσακαλώτος: 5
Παππάς 3
Τζουμάκας 1

Άλλα αποτελέσματα

Μέγαρα Αττικής

Στέφανος Κασσελάκης: 160 ψήφοι

Έφη Αχτσιόγλου: 108 ψήφοι

Νίκος Παππάς: 24 ψήφοι

Ευκλείδης Τσακαλώτος: 23 ψήφοι

Στέφανος Τζουμάκας: 6 ψήφοι


Διόνυσος Αττικής

Στέφανος Κασσελάκης: 281 ψήφοι

Έφη Αχτσιόγλου: 178 ψήφοι

Νίκος Παππάς: 83 ψήφοι

Ευκλείδης Τσακαλώτος: 52 ψήφοι

Στέφανος Τζουμάκας: 8 ψήφοι

Αμφιλοχία

Κασελάκης: 92

Αχτσιόγλου: 72

Παππάς: 31

Τσακαλώτος: 16

Τζουμακας: 0

Άκυρο: 1

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.