Μητσοτάκης από Λάρισα: Έστειλα επιστολή στην φον ντερ Λάιεν για πρόσθετη στήριξη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποστείλει επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όπως δήλωσε ο ίδιος από την Λάρισα μετά την επίσκεψή του σε πληγείσες από την κακοκαιρία Daniel περιοχές.

Θυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός φιλοξένησε το καλοκαίρι την επικεφαλής της Κομισιόν και τον σύζυγό της στο σπίτι του στα Χανιά.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών ξεκινά άμεσα και ότι η χώρα έχει τις οικονομικές δυνατότητες να βοηθήσει και να στηρίξει τους πολίτες, επαναλαμβάνοντας πως είναι «πρωτοφανής η κακοκαιρία και η προσπάθεια των διασωστικών συνεργείων».

«Έχω ήδη ξεκινήσει την διαδικασία για την μέγιστη δυνατή στήριξη από την ΕΕ. Έχω στείλει επιστολή στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για πρόσθετη αρωγή. Να μην είναι η ευρωπαϊκή στήριξη στα λόγια μόνο, αλλά και στις πράξεις» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης συμπληρώνοντας πως έχει έρθει σε επαφή ήδη με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για να λάβει η χώρα δάνειο με ευνοϊκούς όρους για τις παρεμβάσεις στα έργα υποδομής.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.