Οι πρώτες αντιδράσεις της διοίκησης του ΟΑΣΘ και του προέδρου εργαζομένων

Το Thestival κατέγραψε τις πρώτες αντιδράσεις της διοίκησης και των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ για το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης το οποίο κατατέθηκε χτες στη Βουλή και παρουσιάστηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζη.
Η διοίκηση του Οργανισμού και ο πρόεδρος του Συνδικάτου δεν θέλησαν να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες και τόνισαν ότι θα μελετήσουν το κείμενο και θα τοποθετηθούν επίσημα. 
«Πρώτα θα εξετάσουν το κείμενο οι νομικοί μας και ύστερα θα διατυπώσω την απόψη μου. Ήταν η πρώτη φορά που έλαβα γνώση του τί περιλαμβάνει το νομοσχέδιο. Εγώ περίμενα να με καλέσει ο κ. υπουργός για να συζητήσουμε για την πρόταση που του κατέθεσα εγώ και περιλάμβανε μειώσεις μισθών και εξορθολογισμό των κακώς κειμένων. Αντί αυτού, έγινε και είδατε», τόνισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης μιλώντας στο thestival.gr. Πρόσθεσε δε: «Δεν μπορώ να εκφράσω ακόμα επισήμως τη θέση μου επί του κειμένου, ωστόσο μπορώ να πω ότι οι αστικές συγκοινωνίες των Αθηνών έχουν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ. Τώρα ερχόμαστε να κρατικοποιήσουμε και τον ΟΑΣΘ;».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι ο υπουργός δεσμεύθηκε για την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίες, ωστόσο τόνισε πως τις λεπτομέρειες οι εργαζόμενοι θα τις συζητήσουν το επόμενο διάστημα.
«Έχω δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι είμαστε εδώ για να συζητήσουμε. Δεν μας φοβίζει τίποτα, ούτε ο δημόσιος φορές ούτε τίποτα», δήλωσε στο thestival.gr, ο κ. Τσερμενίδης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.