Συνάντηση Καμμένου – Μάτις: Καινούργια μέρα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και στην Άμυνα – ΦΩΤΟ


Ταυτόχρονα, εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα υπάρξει ενιαία στάση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Ο κ. Καμμένος συναντήθηκε επίσης με τον νέο Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, προκειμένου να λάβει μέρος στις εκεί εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και σε λίγη ώρα αναμένεται να έχει τετ α τετ και με τον Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Αναλυτικά η δήλωση του Πάνου Καμμένου:

«Ήταν μια εξαιρετική συνάντηση με τον υπουργό άμυνας των ΗΠΑ. Συζητήσαμε όλα τα θέματα πουν αφορούν την διμερή συνεργασία και τις πρωτοβουλίες που μπορεί να πάρει η Ελλάδα για την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και με τις τρίτες χώρες την δημιουργία αυτής της ασπίδας σταθερότητος σε συνεργασία με το Ισραήλ, την Κύπρο προς τα νότια, την Αίγυπτο, την Ιορδανία και τα Αραβικά Εμιράτα και προς τα βόρια με την Βουλγαρία και την Ρουμανία. Συζητήσαμε αρκετά για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και την ανάγκη ενεργοποίησης της συμφωνίας S1-SG2 του ΝΑΤΟ στην περιοχή του Αιγαίου όπως επίσης για την εξάπλωση του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Β Αφρικής και της ανάγκης ελέγχου ιδίως των παράνομων πηγών χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και το πως η Ελλάδα μπορεί σε αυτά να ανταποκριθεί.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.