Ποιός θα μας προστατεύσει από τα fake των ellinikahoakses.gr;- «Βαφτίζουν» το άσπρο μαύρο και «εξαφανίζουν» γεγονότα χαρακτηρίζοντάς τα… ψευδή!

Το Facebook και το Instagram «ξεπλένουν» την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις ανεμογεννήτριες στην Εύβοια μέσω των λεγόμενων fact-checkers που τους έχουν ορίσει αυθαίρετα ως «αυτοκρατορικούς λογοκριτές» (μία από τις ανώτερες θέσεις στην ιεραρχία της άλλοτε αυτοκρατορικής Κίνας).

Με λίγα λόγια όταν μία είδηση δεν «βολεύει» μία κυβέρνηση η οποία λαμβάνει άνευ όρων στήριξη για γεωπολιτικούς λόγους από το εξωτερικό, όπως η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εμφανίζονται οι αυθαιρέτως διορισμένοι από την Meta, fact-checkers, για να υποβαθμίσουν ή και να διαψεύσουν το γεγονός, διακόπτοντας έτσι την αναμετάδοση της μέσω των social media.

Πρόσφατα τα ellinikahoaxes.gr, έσπευσαν να διαψεύσουν βίντεο το οποίο δημοσιεύτηκε εκτενώς στο διαδίκτυο (και από το pronews.gr), το οποίο προβάλλει τοποθετημένες ανεμογεννήτριες σε «όλη την καμένη Εύβοια» μετά τις φωτιές του 2019, με την αιτίαση ότι «Δεν είναι στη νότιο Εύβοια, αλλά στην κεντρική Εύβοια αυτές οι ανεμογεννήτριες»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.