Ποια Σενάρια Εξετάζονται για τις Αλλαγές στις Λεωφορειακές Γραμμές της Θεσσαλονίκης

Σενάρια για Αλλαγές στις Λεωφορειακές Γραμμές της Θεσσαλονίκης: Νέος Σχεδιασμός σε Διαβούλευση

Ο νέος σχεδιασμός των λεωφορειακών γραμμών της Θεσσαλονίκης από τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου βρίσκεται σε διαβούλευση και περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές που στοχεύουν στη βελτίωση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού. Το βασικό χαρακτηριστικό του σχεδίου είναι η μείωση των γραμμών που θα διέρχονται από την οδό Εγνατία, η οποία από τις 30 Νοεμβρίου θα εξυπηρετείται κυρίως από τη βασική γραμμή του μετρό. Ταυτόχρονα, σχεδιάζονται νέες τοπικές και τροφοδοτικές γραμμές, με στόχο τα λεωφορεία και το μετρό να λειτουργούν συμπληρωματικά, προσφέροντας καλύτερη και ταχύτερη σύνδεση στην πόλη.

Αλλαγές σε Κεντρικές Στάσεις

Σύμφωνα με το σχέδιο, από τις 28 αστικές γραμμές που διέρχονται από τη στάση Κολόμβου στην Εγνατία (μεταξύ Αριστοτέλους και Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού), προβλέπεται η μείωση σε επτά ή 15 γραμμές, ανάλογα με το σενάριο που θα επιλεγεί. Στην Αγίας Σοφίας, από τις 16 γραμμές θα διατηρηθούν μόνο έξι ή επτά. Οι υπόλοιπες γραμμές θα τερματίζουν στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, επιτρέποντας στους επιβάτες να μετεπιβιβαστούν στο μετρό. Παρόμοια μείωση προτείνεται στην οδό Δελφών (μία από τρεις γραμμές) και στην Τσιμισκή (τέσσερις ή πέντε από έξι).

Νέες Τοπικές και Τροφοδοτικές Γραμμές

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη δημιουργία τοπικών και τροφοδοτικών γραμμών, οι οποίες θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των επιβατών στις γειτονιές και θα συνδέονται με τους σταθμούς του μετρό. Για παράδειγμα, οι γραμμές από τα ανατολικά προάστια, όπως Πυλαία, Πανόραμα και Θέρμη, θα τερματίζουν στον πολυτροπικό σταθμό της Νέας Ελβετίας, ενώ νέες κυκλικές γραμμές θα εξυπηρετούν τις γειτονιές γύρω από τους σταθμούς μετρό.

Διαβούλευση με Δήμους και Φορείς

Η διαβούλευση του σχεδίου με τους δημάρχους και τους φορείς της πόλης είναι σε εξέλιξη, και ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη λειτουργίας της βασικής γραμμής του μετρό στις 30 Νοεμβρίου. Οι αλλαγές αυτές αναμένεται να αναβαθμίσουν σημαντικά την αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης, συνδυάζοντας τις λεωφορειακές γραμμές με το μετρό για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης.

Δείτε τους χάρτες:

 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.