Facebook: Η λίστα που είναι κρυμμένη στις ρυθμίσεις και αποκαλύπτει εάν σας έχουν χακάρει – «Υπάρχει και δεύτερο προειδοποιητικό σημάδι που είναι ακόμη πιο ανησυχητικό»

Υπάρχουν αρκετά σημάδια που δείχνουν ότι ο λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί από κυβερνοεγκληματίες, συμπεριλαμβανομένου ενός παράξενου αιτήματος φιλίας. Οι λογαριασμοί στο Facebook αποτελούν κορυφαίο στόχο για τους εγκληματίες.

Όχι μόνο μπορούν να αποκτήσουν πληροφορίες για εσάς, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τον λογαριασμό σας για να εξαπατήσουν τους φίλους και την οικογένειά σας.

Τώρα, οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακού εγκλήματος στην Keeper Security αποκάλυψαν τα σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος έχει εισβάλει στον λογαριασμό σας στο Facebook.

Άγνωστες συσκευές στον Facebook λογαριασμό σας

Ένα από τα μεγαλύτερα σημάδια είναι η εμφάνιση μυστηριωδών συσκευών στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας. Όπως εξήγησε η Ashley D’Andrea από την Keeper Security:

«Αν εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας και παρατηρήσετε ότι άγνωστες συσκευές είναι συνδεδεμένες, αυτό σημαίνει ότι ένας χάκερ έχει συνδεθεί στον λογαριασμό σας από τις συσκευές του».

«Θα είναι φανερό σε εσάς αν μια άγνωστη συσκευή είναι συνδεδεμένη στον λογαριασμό σας στο Facebook, καθώς δεν θα είναι μια συσκευή που σας ανήκει ή που βρίσκεται στην τρέχουσα τοποθεσία σας».

«Για παράδειγμα, αν δείτε μια συσκευή Android στο Σιάτλ συνδεδεμένη στον λογαριασμό σας, αλλά εσείς έχετε iPhone και ζείτε στο Μαϊάμι, είναι ξεκάθαρο ότι κάποιος έχει παραβιάσει τον λογαριασμό σας».

Για να ελέγξετε αυτό το μενού, απλά μεταβείτε στις Ρυθμίσεις Ασφαλείας και Σύνδεσης > Κέντρο Λογαριασμών > Κωδικός και Ασφάλεια > Πού είστε συνδεδεμένοι. Από εκεί μπορείτε να αποσυνδέσετε άλλες συσκευές και να τερματίσετε όλες τις συνεδρίες σύνδεσης.

Περίεργα αιτήματα φιλίας και μηνύματα

Ένα άλλο βασικό σημάδι είναι αν παρατηρήσετε περίεργα αιτήματα φιλίας που φαίνεται να έχετε στείλει ή αποδεχτεί. Αν δείτε κάτι τέτοιο, είναι σημαντικό να προειδοποιήσετε τους φίλους και την οικογένειά σας ότι ο λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί.

Αυτό είναι επίσης σημαντικό αν δείτε μηνύματα που στάλθηκαν από τον λογαριασμό σας, τα οποία δεν έχετε γράψει προσωπικά.

Άλλα προειδοποιητικά σημάδια περιλαμβάνουν:

  • Αλλαγές στις προσωπικές πληροφορίες του λογαριασμού σας
  • Δυσκολία σύνδεσης στον λογαριασμό σας
  • Ειδοποιήσεις για προσπάθειες σύνδεσης
  • Άγνωστες φωτογραφίες ή βίντεο στο προφίλ σας
  • Παράξενα μηνύματα από άλλους ανθρώπους που δεν ταιριάζουν με τις προηγούμενες συνομιλίες σας (ένας χάκερ μπορεί να τους έστειλε μήνυμα και να διέγραψε τα κείμενά του)

Το να παρατηρήσετε ένα μόνο από αυτά είναι ανησυχητικό σημάδι,  αλλά ο εντοπισμός πολλών από αυτά πρέπει πραγματικά να σημάνει συναγερμό.

Τι να κάνετε αν παραβιάστηκε ο λογαριασμός σας

Αρχικά, θα πρέπει να εστιάσετε στην ανάκτηση της πρόσβασης στον λογαριασμό σας.

  • Αν μπορείτε να συνδεθείτε, αλλάξτε τον κωδικό σας και ενεργοποιήστε τη διπλή ταυτοποίηση. Αυτό σημαίνει ότι όποιος έχει τον κωδικό σας θα χρειάζεται επίσης έναν προσωρινό κωδικό για να αποκτήσει πρόσβαση. Αποσυνδεθείτε από όλες τις ενεργές συνεδρίες και ελέγξτε όλες τις άδειες σας.
  • Αν δεν μπορείτε να συνδεθείτε, θα πρέπει να αναφέρετε την παραβίαση στο Facebook.
  • Μόλις ανακτήσετε τον έλεγχο του λογαριασμού σας, προειδοποιήστε τους φίλους και την οικογένειά σας ότι ο λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί.
  • Με αυτόν τον τρόπο, ίσως μπορέσετε να τους προστατεύσετε από τυχόν ψεύτικα μηνύματα που έχουν λάβει. Θα πρέπει επίσης να αλλάξετε τους κωδικούς πρόσβασης σε οποιεσδήποτε άλλες εφαρμογές ή ιστοσελίδες που χρησιμοποιούσαν τα ίδια στοιχεία σύνδεσης με τον λογαριασμό σας στο Facebook.
  • Βεβαιωθείτε ότι δεν επαναχρησιμοποιείτε τους κωδικούς πρόσβασης και ότι είναι μακροσκελείς και περίπλοκοι.

Πηγή: FOXreport.gr

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.