Παρουσίαση του Νέου Συγκοινωνιακού Χάρτη της Θεσσαλονίκης

Στο χώρο της εκδήλωσης έχει τοποθετηθεί ένα μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων του Μετρό.

 

Παρούσα είναι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Αναμένονται ανακοινώσεις για το ενιαίο εισιτήριο.

«Πλαστικό» εισιτήριο και κάρτα πολλαπλών διαδρομών, αλλά και επαναφορτιζόμενο χάρτινο εισιτήριο για τις αστικές συγκοινωνίες φέρνει η λειτουργία του μετρό στη Θεσσαλονίκη.

Το νέο αυτοματοποιημένο σύστημα συλλογής κομίστρου, καθώς επίσης η τιμολογιακή πολιτική και τα προϊόντα κομίστρου παρουσιάστηκαν σήμερα στην ημερίδα για την παρουσίαση του νέου συγκοινωνιακού χάρτη της Θεσσαλονίκης που οργάνωσε ο ΟΣΕΘ.

Όπως ανέφερε η διευθύντρια λειτουργίας του ΟΣΕΘ, Αικατερίνη Τσαβαλά, το νέο εισιτήριο θα είναι λευκού χρώματος ενώ η κάρτα πολλαπλών διαδρομών γαλάζια. Το σχήμα τους θα είναι ανάλογο με πιστωτική κάρτα και θα είναι προσωποποιημένα ή ανώνυμα. Παράλληλα, στα μέσα Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει και λευκό χάρτινο εισιτήριο, το οποίο θα περιέχει επεξεργαστή και θα έχει τη δυνατότητα να επαναφορτίζεται μέχρι έξι φορές για το ίδιο ή διαφορετικά προϊόντα. «Μελλοντικός στόχος είναι να υπάρχει έκδοση εισιτηρίου και με άυλες τραπεζικές συναλλαγές», σημείωσε η κ. Τσαβαλά.

Σε ό,τι αφορά τα προϊόντα που θα παρέχονται σχεδιάζονται:

• Το εισιτήριο απεριορίστων μετεπιβιβάσεων εντός 70′

• Το εισιτήριο δύο διαδρομών (μετ’ επιστροφής)

• Το εισιτήριο 10+1

• Το εισιτήριο διαδρομών ειδικής χρήσης (Αεροδρομίου, Πολιτιστικής Γραμμής, Γραμμών Express)

• Το ημερήσιο εισιτήριο (εκτός των διαδρομών ειδικής χρήσης)

• Το τουριστικό εισιτήριο 3 ημερών (περιλαμβάνει και μία διαδρομή από και προς Αεροδρόμιο)

• Οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών (μηνιαίες, 3μηνιαίες, 6μηνιαίες, ετήσιες

• Λοιπές προσωποποιημένες κάρτες (μαθητικές, φοιτητικές κλπ)

Τους τρόπους προμήθειας και έκδοσης των νέων εισιτηρίων παρουσίασαν ο Δημήτρης Γιάντσης, γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Έργων, Κοινωνία της Πληροφορίας ΜΑΕ και ο Νίκος Μάρκελλος, διευθύνων σύμβουλος της AMCO ABEE και υπεύθυνος του συστήματος Αυτόματης Συλλογής Κομίστρου για το έργο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Τηλεματικής και Ενιαίου Αυτόματου Σύστηματος Συλλογής Κομίστρου για τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ)»

Όπως ανέφεραν, η αγορά του νέου εισιτηρίου θα μπορεί να γίνεται μέσω αυτόματων πωλητών που θα είναι τοποθετημένα σε διάσπαρτα σημεία στη Θεσσαλονίκη, που θα παίρνουν και κέρματα και χαρτονομίσματα. Η προμήθειά τους θα μπορεί να γίνεται με πιστωτική κάρτα και μέσα από το λεωφορείο, αλλά και από τα επανδρωμένα εκδοτήρια ΟΑΣΘ και του Μετρό. Μια άλλη εναλλακτική θα είναι η παραγγελία ή φόρτιση της κάρτας από τη διαδικτυακή πύλη και την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα. Η δε επικύρωσή τους θα μπορεί να γίνεται στις πύλες του μετρό, στην κονσόλα του οδηγού και στις πόρτες των λεωφορείων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.