Φωτιά στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης: Κλειστή η Εθνική Οδός προς Σέρρες, ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Στη «μάχη» σχεδόν 100 πυροσβέστες, δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, οι φλόγες καίνε εκατέρωθεν του δρόμου δυσχεραίνοντας την κατάσβεση – Σε εξέλιξη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (13/07) σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 14:00 σε δασική έκταση σε περιοχή του Δήμου Λαγκαδά, και συγκεκριμένα στο ύψος του 37ου χλμ της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Σερρών, εξακολουθεί να μαίνεται.

Το δύσβατο του σημείου, αλλά και το γεγονός πως οι φλόγες καίνε εκατέρωθεν του δρόμου, δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν ενισχυθεί.

Για την κατάσβεση έχουν κινητοποιηθεί 96 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 2ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. και 25 οχήματα, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και υδροφόρες των Ο.Τ.Α. όπως και μηχανήματα έργου.

Δεν απειλούνται σπίτια ή κατοικημένη περιοχή

Την ίδια ώρα, ρίψεις νερού πραγματοποιούν από αέρος δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι φλόγες δεν απειλούν κατοικημένη περιοχή.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σημειώνεται πως λόγω της πυρκαγιάς έχει κλείσει στο σημείο η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης – Σερρών, ενώ εκεί βρίσκεται και η Τροχαία που εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων στον κόμβο Λαχανά.

Πιο αναλυτικά, λόγω της πυρκαγιάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Λαγκαδά – Προμαχώνα από τη διασταύρωση του Στρυμονικού έως τα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και στις δύο κατευθύνσεις.
Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Σερρών.

Παρακαλούνται οι οδηγοί είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.