Νέα απάτη με e-mail για μηνιαία επιστροφή φόρου

Ψευδή μηνύματα σχετικά με υποτιθέμενες μηνιαίες επιστροφές φόρου δέχονται τις τελευταίες ώρες στις ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις πολλοί χρήστες του διαδικτύου.

Τα μηνύματα που μοιάζουν να έχουν σταλεί από τις φορολογικές αρχές, καλούν τους αποδέκτες να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους για να πιστωθεί ο λογαριασμός τους με την επιστροφή φόρου!

Πρόκειται φυσικά για phishing, μία ενέργεια εξαπάτησης των χρηστών του διαδικτύου, όπου ο αποστολέας φαίνεται να είναι «αξιόπιστος οργανισμός ή πρόσωπο» που καλεί τον αποδέκτη του μηνύματος να ακολουθήσει τις οδηγίες που του δίνονται.

Όμως αυτές οι οδηγίες συνήθως περιλαμβάνουν έναν σύνδεσμο (link) και ζητούν από τον αποδέκτη να πατήσει κλικ επάνω. Οι ίδιες οδηγίες μπορούν επίσης να ζητούν από τον παραλήπτη να δώσει τα δεδομένα του, όπως ευαίσθητα ιδιωτικά στοιχεία, κωδικούς, στοιχεία ταυτότητας ή διαβατηρίου, τραπεζικό λογαριασμό, τραπεζική κάρτα και άλλα.

Δείτε το παραπλανητικό μήνυμα

arthrou-mail-apati

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.