Σε πύρινο κλοιό η χώρα – Μεγάλες φωτιές σε πολλές περιοχές

Ολόκληρη η ενημέρωση από την Πυροσβεστική:

Καλησπέρα σας από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος

Αυτή την ώρα είναι πολύ βελτιωμένη η εικόνα στις επικίνδυνες πυρκαγιές που εξαπλώθηκαν ταχύτατα, με ανέμους που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπέρασαν τα 120 χιλιόμετρα την ώρα και επεκτάθηκαν σε οικισμούς: σε Μεγαλόπολη Αρκαδίας, Λυρκεία Αργολίδας, Κεφαλονιά, Νεοχώρι Μεσσηνίας, Ρίγανη Αγρινίου, Κρανίδι Αργολίδας και Αλποχώρι Ηλείας.

Σε αυτές τις πυρκαγιές οι πυροσβέστες, οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας, αλλά και εθελοντές μας, έδωσαν σκληρές μάχες και αντιμετωπίζουν μόνον διάσπαρτες εστίες.

26 μηνύματα έχουν αποσταλεί από το 112 εκ των οποίων τα 13 από αυτά για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Μαστραντώνη Αχαΐας.

Με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν πραγματοποιηθεί πολλές απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλή κατεύθυνση.

Η συγκεκριμένη πυρκαγιά από την Αχαΐα επεκτάθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα της Ηλείας. Έχει αναπτύξει μεγάλη δυναμική και όλες οι δυνάμεις καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την περιορίσουν.

Επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα και περιοδικά μέχρι το τελευταίο φως θα επιχειρούν συνολικά 19 εναέρια μέσα. Μεγάλη είναι η συνδρομή που παρέχουν Εθελοντές αλλά και μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Περιφέρεις Δυτικής Ελλάδας.

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο, Σάββατο, 22 Ιουνίου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο.

Σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που έχουν προκύψει, αλλά και λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται και για αύριο.

Τονίζουμε ότι, η επικινδυνότητα που δημιουργούν οι πυρκαγιές επιβάλλουν την προσοχή όλων.

Σε περίπτωση πυρκαγιάς, θα πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθούνται οι υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

64 πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Συνολικά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 64 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 46 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 18.

Πού είναι οι πιο δύσκολες φωτιές

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι πιο δύσκολες φωτιές είναι αυτές σε Μαστραντώνη Αχαΐας, Κρανίδι Αργολίδας και Αλποχώρι Ηλείας

Νέο 112 στην Ηλεία για την εκκένωση 7 περιοχές προς Πύργο

Με μήνυμα που εκδόθηκε μέσω 112, καλούνται οι κάτοικοι των περιοχών Μαζαράκι, Πρόδρομο, Σιμόπουλο, Σκλίβα, Βουλιαγμένη, Καλό Παιδί και Λαγανάς να εκκενώσουν προς Πύργο

Η φωτιά της Αχαΐας πέρασε στην Ηλεία

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές, που δίνουν μάχη για να περιορίσουν τις φωτιές που ξέσπασαν το μεσημέρι σε Αχαΐα και Ηλεία.

Η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Μαστραντώνη, του δήμου Ερυμάνθου στην Αχαΐα είναι πολύ μεγάλη, λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Αρχικά οι φλόγες επεκτάθηκαν προς τον Δήμο Δυτικής Αχαςιας και πλέον πέρασαν και στον γειτονικό νομό Ηλείας, που ήδη αντιμετωπίζει άλλα πύρινα μέτωπα

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής σε Κρανίδι, Αχαΐα, Ηλεία και Μεγαλόπολη

Καλύτερη είναι η εικόνα στο Κρανίδι, όπου επιχειρούν 48 πυροσβέστες, 21 οχήματα και 6 ελικόπτερα.

Ωστόσο, οι πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη στα άλλα πύρινα μέτωπα.

Ειδικότερα,

Στην Αχαΐα επιχειρούν 105 πυροσβέστες, 4 πεζοπόρα τμήματα, 38 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Στην Ηλεία επιχειρούν 50 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρο, 19 οχήματα, 8 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Στη Μεγαλόπολη επιχειρούν 70 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 6 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Ενας άντρας νεκρός έπαθε ανακοπή από αναρρόφηση

Στη μάχη με τη φωτιά έχασε τη ζωή του, από ανακοπή σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ένας άνδρας 55 ετών, ο οποίος είχε πάει να βοηθήσει στην κατάσβεση. Λίγο νωρίτερα είχε φάει. Πιθανόν από την αποπνιχτική ατμόσφαιρα λόγω των φωτιάς έκανε εμετό, έπαθε αναρρόφηση και εξ αυτού ανακοπή. Στο νοσοκομείο όπου διακομίσθηκε έγινε προσπάθεια ανάνηψης, χωρίς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τις αρχές ο θάνατός του δεν σχετίζεται με τη φωτιά. Ο αδερφός του κατέθεσε ότι τον εντόπισε νεκρό στην αυλή του σπιτιού του πριν πάει να βοηθήσει στην κατάσβεση.

Επίσης, ένας άνθρωπος τραυματίσθηκε στην προσπάθεια κατάσβεσης στο Αλποχώρι.

Η φωτιά έχει μπει μέσα στο Κρανίδι

Πύρινη κόλαση στο Αλποχώρι

Φωτογραφίες από τη φωτιά στην Ηλεία

Τεράστιο το μέτωπο της πυρκαγιάς στο Αλποχώρι

Πολύ δύσκολη δείχνει η κατάσταση στο Αλποχώρι Ηλείας, λόγω του τεράστιου μετώπου αλλά και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με το patrisnews.com, η φωτιά καίει σε διάσπαρτες εστίες, ενώ κάποιες από αυτές είναι κοντά σε σπίτια.

Στα πρώτα σπίτια η φωτιά και στο Κρανίδι


Πηγή βίντεο: Εποχικοί πυροσβέστες / Facebook

Συνεχή μηνύματα του 112 για απομάκρυνση κατοίκων από περιοχές της Αχαΐας

Μπαράζ μηνυμάτων μέσω του 112 εστάλησαν σε κατοίκους οικισμών που είναι κοντά στην πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί σε αγροτοδασική έκταση στο Μαστραντώνη Αχαΐας.

Νωρίτερα, εκδόθηκε μήνυμα του 112 προς κατοίκους της περιοχής Πανουσάικα Αχαΐας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Σταυροδρόμι.

Επιπλέον οι κάτοικοι των οικισμών Κατσουπριναίικα και Πανταζαίικα Αχαΐας ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή τους και να κατευθυνθούν προς Κάλφα.

Ακόμη μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν και όσοι βρίσκονται στην περιοχή Γάλαρο Αχαΐας ώστε να απομακρυνθούν προς Πόρτες.

Νέο βίντεο από τη φωτιά στο Κρανίδι

Βίντεο από τη φωτιά στο Κρανίδι

Μέσα σε σπίτια η φωτιά στο Κρανίδι

Μέσα στα σπίτια έφτασε η φωτιά στο Κρανίδι, κι ενώ οι άνεμοι παραμένουν ισχυροί.

Ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος κάλεσε τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια και να κατευθυνθούν προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη.

Επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ιδιώτες υδροφόρες και τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Ερμιονίδας. Έχουν ζητηθεί και βρίσκονται καθοδόν εναέριες δυνάμεις. Πιο συγκεκριμένα στο σημείο ήδη βρίσκονται 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Βίντεο από τη φωτιά στην Αχαΐα

 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.