Eurostat: Σε ποιες περιφέρειες της Ελλάδας σημειώθηκαν τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία το 2021;

«Βαρύς» είναι ο φόρος αίματος στους δρόμους τριών περιφερειών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για την χρονιά 2021 που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα.

Πρόκειται για την Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα και το Βόρειο Αιγαίο, σύμφωνα με τα στοιχεία.  Στην πρώτη σημειώθηκαν 109, στην δεύτερη 89 και στην τρίτη 103 δυστυχήματα ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, το 2021 σημειώθηκαν 19.917 θάνατοι από τροχαία δυστυχήματα στους δρόμους της ΕΕ, που ισοδυναμούν με 45 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Το Severozapaden στη βορειοδυτική Βουλγαρία φιγουράρει στην πρώτη θέση στην λίστα με τις περιφέρειες στην ΕΕ με το υψηλότερο ποσοστό θανάτων από τροχαία.

Συνολικά, σε 20 περιφέρειες της ΕΕ σημειώθηκαν τουλάχιστον 80 θάνατοι από τροχαία ατυχήματα ανά εκατομμύριο κατοίκους. Αυτές οι περιοχές βρίσκονταν κυρίως στη Ρουμανία (έξι περιφέρειες), τη Βουλγαρία (τρεις περιφέρειες) και στην Ελλάδα τρεις περιφέρειες. Ακολουθούν η Κροατία, η Πολωνία και η Πορτογαλία με δύο περιφέρειες η καθεμία, με τις υπόλοιπες περιοχές να βρίσκονται σε Βέλγιο και Ιταλία.

Τα υψηλότερα ποσοστά θανατηφόρων τροχαίων καταγράφονται σε αγροτικές περιοχές.

Τα χαμηλότερα ποσοστά θανατηφόρων τροχαίων καταγράφηκαν σε αστικές περιοχές, όπως στις Βρυξέλλες όπου σημειώθηκαν 7 θάνατοι από τροχαία ανά εκατομμύριο κατοίκους, στη Βιέννη (8 θάνατοι) και η Στοκχόλμη και η Βρέμη έχουν από 9 θανάτους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.