Επεισόδια από ομάδες Ρομά: Έκλεισε και στα δύο ρεύματα η λεωφόρος ΝΑΤΟ

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στη λεωφόρο NATO η οποία παραμένει κλειστή, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη επεισόδια στο σημείο με Ρομά και αστυνομικούς για τον θάνατο του 17χρονου ο οποίος έπεσε νεκρός όταν πυροβολήθηκε από αστυνομικό, ύστερα από καταδίωξη στη Βοιωτία.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση από την τροχαία, η Λεωφόρος ΝΑΤΟ έχει κλείσει τόσο στο ρεύμα ανόδου όσο και στο ρεύμα καθόδου.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια ώρα άνοιξε η Λεωφόρος Μεσογείων, που πριν λίγη ώρα είχε παραμείνει κλειστή στο ρεύμα προς Αθήνα και συγκεκριμένα στο ύψος της στάσης του Μετρό «Νομισματοκοπείο».

Σημειώνεται πως επεισόδια έχουν ξεσπάσει και στο Μενίδι, όπου ομάδα Ρομά πετά πέτρες έναντι δυνάμεων της αστυνομίας.

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μετα την ολοκλήρωση της πορείας διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία από πυροβολισμό αστυνομικού, που πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστές.

Σύμφωνα με αναφορές, ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκαν με μολότοφ και άλλα αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ, που απάντησαν με δακρυγόνα κρότου λάμψης.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν λίγο μετά τις 8 το απόγευμα από την πλατεία της Καμάρας και κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Έκαναν λόγο για «κρατική δολοφονία» του 17χρονου και φώναζαν συνθήματα κατά της Αστυνομίας. Την πορεία συνόδευσαν αστυνομικές δυνάμεις.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

poreia_thessaloniki_17xronos__2_
poreia_thessaloniki_17xronos__3_
poreia_thessaloniki_17xronos__1_

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.