Μέση Ανατολή: Το κακό σενάριο για τρομακτικές αυξήσεις τιμών σε όλα τα προϊόντα

Αποκαλυπτικό ήταν σήμερα το θέμα της εφημερίδας «Τα Νέα», όπου εννέα Ευρωπαίοι κεντρικοί τραπεζίτες έκρουσαν το «καμπανάκι» του κινδύνου για την παγκόσμια οικονομία.

Σε ρεπορτάζ των «Νέων» κεντρικοί τραπεζίτες της Ευρώπης συνηγορούν προς την κατεύθυνση «Ας ετοιμαστούμε για το κακό σενάριο» σε ό,τι αφορά την πορεία της Οικονομίας.

Ανάμεσα στους εννέα τραπεζίτες, καταθέτει την επιστημονική του άποψη ο Γιάννης Στουρνάρας και τονίζει ότι υπάρχει ένα σημαντικό θέμα. Θα ανέβουν απότομα οι τιμές στην ενέργεια και των υπόλοιπων εμπορευμάτων, αυτό θα φέρει πληθωρισμό και ο πληθωρισμός με  την σειρά του θα φέρει ύφεση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση εμπλοκής του Ιράν, θα υπάρξει μεγάλη διαταραχή στο παγκόσμιο εμπόριο, επηρεάζοντας ακόμα περισσότερο την παγκόσμια οικονομία. Κι αυτό γιατί, τα Στενά του Ορμούζ παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς μέσω αυτών διακινείται παγκοσμίως το 1/6 του πετρελαίου και 1/3 του υγροποιημένου αέριου (LNG).


 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.