Θεσσαλονίκη: Νίκος Κιουτσούκης-”Πρέπει να φτιάξουμε ένα νέο σύγχρονο Ευρωπαϊκό Συνδικαλισμό”

Ρεπορτάζ Γιώργος Αθανασίου

Στα πλαίσια της 87ης ΔΕΘ και ενόψει των συλλαλητηρίων που θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη,ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ι.Τ. και εκπρόσωπος Εργαζομένων στη ΓΣΣΕ, ΄Ν.Κιουτσούκης, πραγματοποίησε στο ΕΚΘ ομιλία σε εργαζόμενους και συνδικαλιστικά όργανα από διάφορους εργασιακούς χώρους.

Την ομιλία προλόγισε ο ΓΓ του ΕΚΘ και Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Θεσσαλονίκης κ.Μπρούσας Δημήτριος.

Ο κ Κιουτσούκης άσκησε δριμεία κριτική στην ηγεσία της ΓΣΣΕ και στις μετεκλογικές συνεργασίες που έλαβαν χώρα στο κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων.

Κατήγγειλε τα κακώς κείμενα στον συνδικαλιστικό χώρο που έχουν ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να βλέπουν με απαξίωση τον θεσμό.

Ο ρόλος της ΔΑΚΕ δεν αποτελεί ένα διακοσμητικό στοιχείο,η οποία δίνει τον αγώνα της σε όλα τα επίπεδα,με στόχο τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Για αυτό άλλωστε οι εργαζόμενοι δίνουν ψήφο εμπιστοσύνη στη ΔΑΚΕ ,η οποία είναι πρώτη σε όλες τις επιχειρησιακές οργανώσεις.

Μίλησε για τον νόμο Χατζηδάκη, λέγοντας ότι σε πολλά σημεία υπήρχε διαφωνία με το περιεχόμενο του νόμου και ότι αυτός οδήγησε με την ηλεκτρονική ψηφοφορία σε καλπονοθεία και ότι τα στοιχεία που υπάρχουν θα δοθούν στον εισαγγελέα.

Για τον νέο νόμο που καταθέτει η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες, θεωρεί ότι υπάρχουν θετικά και αρνητικά στοιχεί, αλλά πρέπει να γίνει πιο ενδελεχή συζήτηση για να μην υπάρχουν σκιές στις εργασιακές σχέσεις.

Επίσης, τόνισε οτι η ΔΑΚΕ δεν υποστηρίζει εργασιακές συνθήκες γαλέρας ,αλλά πρέπει να τηρηθούν τα αυτονόητα και η ΔΑΚΕ θα συνεχίσει να καταθέτει τις προτάσεις της.

Κλείνοντας, έκανε αναφορά για έναν συνδικαλισμό παρωχημένο που κάποιοι τον εκμεταλλεύονται για δικό τους όφελος και προβολή.

Πρέπει να εκσυγχρονίσουμε τον συνδικαλιστικό θεσμό έτσι ώστε να γίνει ελκυστικός στους νέους και κυρίως στους εργαζόμενους, γιατί τα τελευταία χρόνια έχουν χαθεί οι έννοιες και οι αξίες του συνδικαλισμού.

Με το βλέμμα στο μέλλον η ΔΑΚΕ εργάζεται για ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό συνδικαλισμό που να υπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστεί το επόμενο διάστημα.

Με σύντομο χαιρετισμό του Αντώνη Καρρά αντιπρόεδρου της ΔΑΚΕ και Προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, έκλεισε η εκδήλωση.

Συμμετείχαν εργαζόμενοι από τα Ναυπηγεία Eλευσίνος, Σύρου, της ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Τρ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΕUROBANK,  ΕΤΕ, ΕΛ.ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΟΤΕ, ΧΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΟΑΣΘ, ΟΣΥ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
https://scontent.fskg5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/375205555_1074889683893060_5915705236073301613_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=ae9488&_nc_eui2=AeGkD0mN2SRDvQ4ZwxIjXHpbP9gryHf7hNk_2CvId_uE2ePoj9HLk9I0lbxT1OamD1I&_nc_ohc=_DXlrbg3MTQAX_s2tGe&_nc_ht=scontent.fskg5-1.fna&oh=03_AdSkrw8vWYtm4-W-xDHktMIBh7yTdfTKDqPuqYQfLkc0bg&oe=6523FE28
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.