Ανθρωποκτονία στο «Blue Horizon»: «Καρατομήθηκαν» ο Λιμενάρχης και ο Διοικητής Λιμενικού Πειραιά

Ολοκληρώθηκε η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την υπόθεση ανθρωποκτονίας του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη από μέλη του πληρώματος του πλοίου «Blue Horizon» στο λιμάνι του Πειραιά, κατόπιν της οποίας αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η «καρατόμηση» του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά και του Διοικητή του Α’ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Ειδικότερα, με βάση τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παραδόθηκε σήμερα Πέμπτη 7/9 στον υπουργό Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη το πόρισμα της ΕΔΕ που είχε διαταχθεί για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη, αναφορικά με τη διερεύνηση των ευθυνών του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, με τον κ. Βαρβιτσιώτη να δίνει εντολή στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη, να παραπεμφθούν σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο τέσσερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τους οποίους προκύπτουν ευθύνες σύμφωνα με το πόρισμα της Ε.Δ.Ε.

Παράλληλα, ο υπουργός έδωσε εντολή στον κ. Αλεξανδράκη να απομακρύνει τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά και τον Διοικητή του Α’ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, και απαίτησε την άμεση επιστροφή αποσπασμένων στελεχών του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από Υπηρεσίες του Υ.ΝΑ.Ν.Π. στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, προς ενίσχυση της επιτήρησης και αστυνόμευσης του μεγαλύτερου Λιμανιού της χώρας.

Σημειώνεται, πως η διερεύνηση για ενδεχόμενες άλλες ευθύνες, σε σχέση με τον απόπλου του «Blue Horizon», συνεχίζεται από τις αρμόδιες Αρχές.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.