Ζέρβας: «Ζητώ να μας εμπιστευτείτε και πάλι»-Δείτε την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του (ΒΙΝΤΕΟ)

Κάνοντας έναν μίνι απολογισμό του έργου της διοίκησής του και καλώντας τους δημότες να τον εμπιστευτούν εκ νέου, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας παρουσίασε το απόγευμα της Τετάρτης τους υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του «Ναι στη Θεσσαλονίκη», εν όψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Από το αίθριο του Μεγάρου Μουσικής, από όπου είχε ανακοινώσει τον περασμένο Οκτώβριο επίσημα την εκ νέου υποψηφιότητά του, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας έστειλε πολλά μηνύματα και απάντησε σε επικρίσεις που δέχεται η διοίκησή του.

Χρησιμοποιώντας εκ νέου τη λέξη «δουλειά», όπως το 2019 όταν ανέλαβε τα ηνία του κεντρικού δήμου, ο κ. Ζέρβας τόνισε ότι «η Θεσσαλονίκη αυτά τα τέσσερα χρόνια πήγε μπροστά, σε πλήρη αντίθεση με αυτά που κάποιοι τόσο κακόπιστα διαδίδουν».

«Λέω όμως από αυτό το βήμα -και ας το ακούσουν καλά- σε όλους εκείνους που μην έχοντας να προτείνουν τίποτα, τίποτα φρέσκο, τίποτα νέο, τίποτα ελπιδοφόρο, ότι η Θεσσαλονίκη δεν θέλει άλλο γκρίζο, δεν θέλει άλλο διχασμό, δεν θέλει άλλη μιζέρια. Η Θεσσαλονίκη θέλει έργα, θέλει ατζέντα, θέλει όραμα αλλά πάνω από όλα θέλει δουλειά», υπογράμμισε με έμφαση ο κ. Ζέρβας και πρόσθεσε: «Το 2019, όταν ορκίστηκα δήμαρχος, είχα υποσχεθεί μόνο ένα πράγμα. Δουλειά, δουλειά, δουλειά. Και αυτό έκανα. Και το έκανα κόντρα στα απίστευτα προβλήματα της απλής αναλογικής, της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού. Δεν μπορεί κανείς να μας προσάψει ότι αδιαφορήσαμε. Ακόμη και με αυτά που δεν βρίσκονται στις στενές αρμοδιότητες του δήμου».

Έκανε αναφορά σε μια σειρά από έργα της διοίκησής του, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «αλλάζουμε την πόλη και αυτό φαίνεται». «Μην έχετε καμία αμφιβολία. Δεν υπάρχει δημοτική κοινότητα. Δεν υπάρχει γειτονιά. Που να μην πήγαμε, να μην κάνουμε έργο ή να μην έχουμε δρομολογήσει έργο», τόνισε.

Έστειλε μήνυμα προς τους δημότες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εμείς είμαστε αξιόπιστοι» και τους κάλεσε να ακυρώσουν στην πράξη την προσπάθεια «εκείνων που έχουν εργολαβικά επενδύσει στη γκρίνια και τη μιζέρια». «Και όπου χρειάζεται παραπάνω δουλειά, περισσότερη προσπάθεια, γιατί σίγουρα υπάρχουν και αδυναμίες και αστοχίες. Εμείς είμαστε οι πρώτοι που το λέμε. Το παραδεχόμαστε και φροντίζουμε να το αλλάξουμε», σημείωσε.

Αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιό του, τόνισε ότι είναι ανανεωμένο κατά 85% από το 2019 και το χαρακτήρισε αυτοδιοικητικό, ενωτικό, που εκφράζει το νέο και το δημιουργικό και με τους μέγιστους δυνατούς αριθμούς συμμετοχών. Σημειώνεται ότι ο κ. Ζέρβας κατέθεσε ήδη στην ηλεκτρονική πύλη του υπουργείου Εσωτερικών τον συνδυασμό του με 281 υποψηφίους, οι 108 δημοτικοί και οι 173 κοινοτικοί. «Σε αυτό το ψηφοδέλτιο αποτυπώνεται η Θεσσαλονίκη του 21ου αιώνα», τόνισε ο κ. Ζέρβας.

Ο κ. Ζέρβας τέλος έκανε λόγο για ιστορική πολιτική αναγκαιότητα η πόλη να προχωρήσει και τόνισε χαρακτηριστικά: «Τώρα ξεκινάει ο αγώνας. Τώρα ξεκινάει η προσπάθεια. Εσείς είστε στην πρώτη γραμμή – και σας ευχαριστώ». Σημείωσε ότι είναι μια υπόθεση που ποτέ δεν ήταν προσωπική και που αφορά το παρόν και το μέλλον της Θεσσαλονίκης. «Μιας πόλης που πρέπει επιτέλους να δει τον εαυτό της εκεί που της αξίζει. Μετά από τα 4 χρόνια σκληρής δουλειάς, σας ζητώ να μας εμπιστευτείτε και πάλι».

Μετά την ομιλία του κ. Ζέρβα παρουσιάστηκαν οι 108 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Ζήσης Ιωακείμοβιτς, οι βουλευτές της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, Δημήτρης Κούβελας, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Στράτος Σιμόπουλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου, η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου, ο πρώην πρύτανης Νίκος Παπαϊωάννου και οι πρώην αυτοδιοικητικοί Ευάγγελος Δημητρίου και Σωτήρης Καπετανόπουλος, καθώς και η μητέρα του δημάρχου, Λιλίκα Ζέρβα.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι εδώ και εδώ

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.