Θα εφαρμοστεί εξαήμερη εργασία στο Δημόσιο; – Η απάντηση Μαρινάκη

Για το εάν σκέφτεται η κυβέρνηση να επεκτείνει την 6ήμερη εργασία και στο δημόσιο ρωτήθηκε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος  Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση αυτή τη στιγμή και ούτε υπάρχει τέτοια πρόθεση» απάντησε ο κ. Μαρινάκης  και μίλησε για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο. Εάν δείτε άρθρο προς άρθρο, σημείο προς σημείο το νέο εργασιακό νομοσχέδιο θα διαπιστώσετε πως αυτό «μόνο προστατεύει τα δικαιώματά των εργαζομένων και δίνει περισσότερες ελευθερίες σε αυτούς. Ρυθμίζει την αγορά εργασίας σε δίκαια – υιοθετώντας και την Ευρωπαϊκή Οδηγία και συνολικά όλες οι παρεμβάσεις είναι προς όφελος των εργαζομένων και της αγοράς εργασίας».

«Και σε επίπεδο ενημέρωσης  συνολικά  των όρων των συμβάσεων εργασίας μετά την πρόσληψη, ύστερα από μία εβδομάδα υποχρεούται ο εργοδότης να ενημερώσει τους εργαζόμενους  και όχι μετά από 2 μήνες  όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Λύνονται πάρα πολύ σημαντικά θέματα. Για παράδειγμα απαγορευόταν κάποιος να δουλέψει κατά κύρια απασχόληση σε μια δουλειά και να έχει  και μια δεύτερη μερική απασχόληση. Αυτό πλέον λύνεται και μπορεί να γίνει, όπως και άλλες πολλές παρεμβάσεις που αντιμετωπίζουν στη ρίζα τη μαύρη εργασία. Δεν πρόκειται να θιγεί κανένα από τα δικαιώματα των εργαζομένων ούτε οι ελάχιστες ώρες ανάπαυσης την ημέρα ούτε συνολικά κατά μέσο όρο ως προς το 8ωρο άρα και το 4οωρο ανά μέσο όρο την εβδομάδα, όπως προβλέπεται  και ρυθμίζεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια στη χώρα μας» συμπλήρωσε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.