Η Τουρκια ετοιμάζεται για απόβαση σε ελληνικό νησί;

Η Τουρκία με την δημιουργία Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στο Ακσάζ, αναβαθμίζει ουσιαστικά τον κίνδυνο για την Ελλάδα, μέσω αυτής και της αντίστοιχης στη Φώκαια.

Ο πιο βασικός στόχος που καταδεικνύει αυτή η διάταξη δυνάμεων είναι η Ρόδος και κυρίως το σύμπλεγμα της Μεγίστης (Καστελόριζο).

IMG 1383 IMG 1386 IMG 1385 IMG 1384

👉 Η Τουρκία επομένως θέλει να ενώσει τρόπον τινά, το τουρκολιβυκό μνημόνιο 🇹🇷 📜 🇱🇾 με μια νομιμοφάνεια, με την προβολή στρατιωτικής ισχύος.

🗣 Ο Χακάν Φιντάν είχε δηλώσει προ μηνών πως η Τουρκία αντιμετωπίζει οποιαδήποτε προσπάθεια για δημιουργία εμπορικών διαδρομών ή δημιουργίας έργων (θαλάσσια πάρκα, πόντιση καλωδίων ηλεκτρικής διασύνδεσης) ως σημείο γεωστρατηγικής τριβής.

👉 Η Τουρκία ουσιαστικά θέλει να ακυρώσει αφενός την θέση της Ελλάδας ως εμπορικού κόμβου μεταφοράς και αφετέρου να αποκόψεις την Κύπρο, την οποία αντιμετωπίζει ως καρφί στα πλευρά της.

👉 Παράλληλα η Τουρκία θέλει να εγκλωβίσει και την Αίγυπτο 🇪🇬 ώστε α την αναγκάσει έμμεσα σε συμφωνία και να στραφεί έπειτα και εναντίον του Ισραήλ 🇮🇱

👉 Ως εκ τούτου η Ελλάδα πρέπει να αυξήσει τα κονδύλια για τα ναυτικά της προγράμματα και να εντείνει τις προσπάθειες για απόκτηση ικανοτήτων για βαθιά πλήγματα στα κέντρα ελέγχου της Τουρκίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.