Διπλωματική πανωλεθρία η υπόθεση Φρέντη Μπελέρη

Επί κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη η πατρίδα μας εμπαίζεται από περιθωριακά και ανυπόληπτα κρατίδια όπως η Αλβανία, χωρίς να υπάρχει επίσημη, ουσιαστική αντίδραση από την ελληνική πλευρά.

Η μία διπλωματική πανωλεθρία διαδέχεται την άλλη, ενώ την ίδια στιγμή η κυβερνητική προπαγάνδα θέλει να εμφανίσει τις ήττες ως διεθνή… αναβάθμιση της χώρας μας.

Χθες ανακοινώθηκε ότι ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας και ευρωβουλευτής, πλέον, της Ν.Δ. Φρέντης Μπελέρης θα παραμείνει στις αλβανικές φυλακές μέχρι τον Οκτώβριο. Η υπόθεσή του εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό και το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας ήταν η καταδίκη του σε φυλάκιση, όπως είχε γίνει και σε πρώτο βαθμό. Η κυβέρνηση του Έντι Ράμα, καθώς φαίνεται, ουδόλως συγκινήθηκε ή θορυβήθηκε από τα ψελλίσματα του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι με τις άδικες διώξεις σε βάρος του Μπελέρη «υπονομεύεται η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας».

Όλα δείχνουν ότι ο Ράμα δεν έπεσε έξω στις εκτιμήσεις του. Όχι μόνο η φυλάκιση Μπελέρη δεν δυσαρέστησε τους Ευρωπαίους, αλλά οι δεύτεροι δείχνουν να παίρνουν αποστάσεις από τις ελληνικές θέσεις.

Η εφημερίδα «Εστία» αποκάλυψε ότι «η ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος δεν επέτρεψε στον έγκλειστο στις αλβανικές φυλακές ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Φρέντη Μπελέρη να μετάσχει με ηλεκτρονική ψήφο στις διαδικασίες για την ανάδειξη νέων αντιπροέδρων του ΕΛΚ!». Με λίγα λόγια, ο αδίκως φυλακισθείς δήμαρχος Χειμάρρας και σημαίνων παράγοντας των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου όχι μόνο δεν στηρίχτηκε, αλλά «έφαγε πόρτα» από τους ομοϊδεάτες και στενούς πολιτικούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ε.Ε.!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε αυτή την ιστορία έχει δείξει την αδυναμία και την απροθυμία του να εκφράσει τη βούληση και να διεκδικήσει τα δίκαια του ελληνικού λαού. Υποσχόταν «λύση» που θα ερχόταν από την Ευρώπη και με τη στάση τους τον αποδοκίμασαν. Ταυτόχρονα, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης αντιμετώπισε με… τρόμο την αντιπαράθεση με την Αλβανία, ώστε δεν έλαβε ούτε ένα μέτρο σε βάρος της. Δεν απέλασε ούτε έναν Αλβανό λαθρομετανάστη και δεν επέβαλε κυρώσεις σε βάρος του κράτους που παραβιάζει τα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.

Ανάξιος του έθνους…

Δημοσιεύεται στη «δημοκρατία»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.