Κομισιόν: Επιβάλλει αντισταθμιστικούς δασμούς έως και 38% σε Κινέζους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων

Στο πλαίσιο της εν εξελίξει έρευνάς της, η Κομισιόν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που παράγονται στην Κίνα επωφελούνται από αθέμιτες επιδοτήσεις, γεγονός που απειλεί με οικονομική ζημιά στους Ευρωπαίους κατασκευαστές.

Ταυτόχρονα η έρευνα εξέτασε τις πιθανές επιπτώσεις στους εισαγωγείς, τους χρήστες και καταναλωτές ηλεκτρικών οχημάτων στην ΕΕ.

Ως εκ τούτου, η Επιτροπή επικοινώνησε με τις κινεζικές αρχές για να συζητήσει αυτά τα πορίσματα και να διερευνήσει πιθανούς τρόπους επίλυσης των προβλημάτων που εντοπίστηκαν.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κομισιόν γνωστοποίησε τους προσωρινούς αντισταθμιστικούς δασμούς που πρόκειται να επιβάλει στις εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων από την Κίνα. Εφόσον οι διαπραγματεύσεις με το Πεκίνο αποβούν άκαρπες οι δασμοί θα τεθούν σε ισχύ από τις 4 Ιουλίου.

Τα μέτρα αυτά αφορούν τις παρακάτω εταιρείες:

  • BYD: 17,4%
  • Geely: 20%
  • SAIC: 38,1%

Όσον αφορά άλλους παραγωγούς, οι οποίοι συνεργάστηκαν στην εν λόγω έρευνα, θα επιβάλλεται κατά μέσο όρο στο 21%, ενώ όσοι δεν συνεργάστηκαν προβλέπεται 38,1%.

 

(φωτογραφία: freepik.com)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.