Όταν,όλα μπαίνουν κάτω από…το χαλί!(3)

Καλή σας ημέρα συνάδελφοι

Πριν από 2 ημέρες η ΔΑΣ επιχαίρει για την πλήρη επιβεβαίωση, της μη ύπαρξης καταστατικού του ταμείου ΑΡΩΓΗΣ!!!

Καλά τώρα,λες και το θέμα είναι αυτό,γιατί ένα ταμείο όπως αυτό της ΑΡΩΓΗΣ λειτουργούσε επί δεκαετίες ,γίνονταν τα πάρε δώσε με τους όποιους όρους περιέγραψα στη 2η ανάρτησή μου και καλώς ή κακώς έφτασε εδώ που έφτασε….με πολλές σκιές!!!

Η παράταξη ΔΑΣ στη συγκεκριμένη ανάρτησή της, περιέγραψε το ίδιο ΄΄εργο” με άλλα λόγια και μάλιστα πάνω από τα 2/3 του κειμένου ταυτίζονταν με όσα έγραψα.

Απλά,επειδή ο γράφων ήμουν εγώ,έπρεπε να αντιδράσουν με κάποιο τρόπο,μη τυχόν και  χάσουν το επικοινωνιακό παιχνίδι.

Πάμε παρακάτω με τον ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ….

Άλλη  μια αμαρτωλή ιστορία….

Άλλο ένα σκιώδες περιβάλλον….

Άλλο ένα θολό τοπίο…

Άλλο ένα χάος…

Είχαμε ένα υπερ όπλο όλοι εμείς οι Συνεταιριστές που δεν μπόρεσε να αξιοποιηθεί λόγω ανεπάρκειας του τότε ηγήτορα,που ήταν πρόεδρος για όλους και για όλα!!!

Είχαμε ένα υπέρ όπλο στα χέρια μας ,που αν οι σκοποί του Συνεταιρισμού γινόταν πράξη,θα αξιοποιούσαμε προς όφελος των Συνεταιριστών το περιουσιακό στοιχείο των μετοχών που κατείχαμε (23)!!!

Σας προτρέπω να διαβάσετε το άρθρο 2 παρ.β, στ και ζ.

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν ασχολήθηκε με σοβαροτητα σε αυτό που έγινε και τις μελλοντικές προοπτικές αξιοποίησης του εργαλείου που είχαμε στα χέρια μας όλοι οι Συνεταιριστές.

Φτάσαμε στην αθλιότητα να έχουμε διοίκηση δικαστηρίου για κάποιο διάστημα,με ότι αυτό συνεπάγεται και να εγκλωβιστούμε στην εκκαθάριση συνολικά του ΟΑΣΘ.

Κάποιοι λίγοι εκείνα τα χρόνια έτρεχαν και φώναζαν,ενώ όταν έπεφτε το μέρισμα,έτρεχαν όλοι να πάρουν τα….χρήματα που τους αναλογούσαν!!!

Υποτίθεται,βάση του καταστατικού και του άρθρου 4 παρ. 4,ότι κάθε ακέραια  συνεταιριστική μερίδα ορίζονταν σε 500 ευρώ.

Αν υποθέσουμε ότι υπήρχαν περίπου 900 (-+) συνεταιριστές και άφησαν πέραν των μερισμάτων, 500 ευρώ,μιλάμε για ένα ποσό τουλάχιστο 500.000 ευρώ (-+).

Γνωρίζει κανείς τι υπάρχει ή τι δεν υπάρχει;

Γνωρίζει κανείς τι πληρώθηκε σε εφορία και ότι άλλο ήταν αναγκαίο;

Υπάρχει βέβαια το άλλοθι της εκκαθάρισης,αλλά όλοι εμείς ως συνεταιριστές δεν έπρεπε να γνωρίζουμε, τι κινήσεις έγιναν έως την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ;

Φαντάζομαι ότι ο λογαριασμός του Συνεταιρισμού δεν μπλοκαρίστηκε ή ότι δεν υπήρχε πρόσβαση από στελέχη του Σωματείου.

Παρόλα αυτά,το απόλυτο σκοτάδι…

Παρόλα αυτά,η απόλυτη σιωπή…

Όμως,είδαμε (και αναφέρθηκα στο Νο 1 σχόλιο μου) ότι:

  • Υπάρχουν κινήσεις χρημάτων από τον μερισματικό λογαριασμό προς τον ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ (!)
  • Δάνειο το 2017  50,000 ευρώ ενώ  έως και σήμερα παραμένει της τάξεως του ποσού των 70,604 ευρώ.
  • Πως δικαιολογούνται τέτοια αλισβερίσια;

Φυσικά η ΔΑΣ ξόρκιζε την όποια συμμετοχή μέλους της στον ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ, με τις γνωστές εμονικές – κομματικές θέσεις τις και είναι αλήθεια ότι δεν γνωρίζω αν επιφανή στέλεχος της εγγράφηκε.

Θέλω επίσης, να επισημάνω κάτι πολύ σοβαρό, που πιθανόν να αγνοείται από την πλειοψηφία των Συνεταιριστών και έχει να κάνει με την 20ατή διάρκεια του ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ,δλδ τον Μάρτιο του 2025 ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΗΞΗ!!!

Υποτίθεται ότι το 2025 θα είναι η χρονιά της οριστικής λύσης της εκκαθάρισης και των μετόχων,αλλά και των Συνεταιριστών….

Οψόμεθα….

Κλείνω και για σήμερα, σύντομα θα επικοινωνήσουμε εδώ στη σελίδα ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΘ…

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.