Ταξιδιωτική οδηγία για Βρετανούς στην Μέση Ανατολή – Η Γαλλία ζητάει από τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν

Οι Βρετανοί που κάνουν διακοπές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έλαβαν προειδοποίηση, ότι οι εντάσεις στην περιοχή θα μπορούσαν να τους θέσουν σε κίνδυνο.

Το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης (FCDO) εξέδωσε την οδηγία με βασικές πληροφορίες σχετικά με τη σύγκρουση στον Λίβανο.

«Οι συνεχιζόμενες εχθροπραξίες μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου θα μπορούσαν να κλιμακωθούν γρήγορα και να θέσουν σε κίνδυνο την ευρύτερη περιοχή. Παρακολουθείτε αυτές τις ταξιδιωτικές συμβουλές και άλλα μέσα ενημέρωσης, καθώς η κατάσταση αλλάζει γρήγορα», αναφέρει η επικαιροποιημένη οδηγία.

Οι παραθεριστές στην Αίγυπτο, την Τυνησία, το Ομάν, το Κουβέιτ και το Κατάρ, μεταξύ άλλων, έχουν επίσης λάβει ανάλογες προειδοποιήσεις.

Η Γαλλία ζητάει από τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν

Η πρεσβεία της Γαλλίας στο Ιράν συνέστησε την Τετάρτη στους Γάλλους υπηκόους που διαμένουν μόνιμα στη χώρα να αποχωρήσουν προσωρινά μόλις ξεκινήσουν οι αεροπορικές μεταφορές, λόγω της αυξημένης έντασης στη Μέση Ανατολή.

Το μήνυμα της πρεσβείας, η οποία καλεί επίσης τους Γάλλους υπηκόους που επισκέπτονται το Ιράν να φύγουν αμέσως, είναι παρόμοιο με τα μηνύματα που δόθηκαν νωρίτερα φέτος, όταν αυξήθηκαν οι εντάσεις μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.