Times of Israel: «Το Ιράν θα αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις στον Λίβανο και στα υψώματα του Γκολάν στη Συρία»!

«Μπορούμε να στείλουμε δυνάμεις στον Λίβανο για να πολεμήσουν ενάντια στο Ισραήλ όπως κάναμε το έτος 1981» λέει Ιρανός αξιωματούχος

Οι Τimes of Israel δημοσίευσαν ότι το Ιράν σχεδιάζει να αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις στον Λίβανο και στην συριακή πλευρά των Υψωμάτων του Γκολάν ως απάντηση για την δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα.

Συγκεκριμένα Ιρανός αξιωματούχος είπε στο αμερικανικό δίκτυο NBC ότι η Τεχεράνη θα ξεκινήσει τις προετοιμασίες για την ανάπτυξη δυνάμεων στον Λίβανο τις επόμενες ημέρες, μετά το χτύπημα του Ισραήλ που σκότωσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα.

Ο Αγιατολάχ Μοχάμαντ Χασάν Αχτάρι, αναπληρωτής του Ιράν για τις διεθνείς υποθέσεις, λέει ότι θα χορηγηθεί άδεια για ανάπτυξη δυνάμεων στον Λίβανο και στη συριακή πλευρά των Υψωμάτων του Γκολάν.

«Μπορούμε να στείλουμε δυνάμεις στον Λίβανο για να πολεμήσουν ενάντια στο Ισραήλ, όπως κάναμε το έτος 1981», λέει.

Πρόκειται για μία εξέλιξη που εάν πραγματοποιηθεί θα κλιμακώσει την κρίση στη Μέση Ανατολή.

Θα είναι η πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες που ιρανικά στρατεύματα θα βρεθούν σε απόσταση αναπνοής από τα ισραηλινά με κίνδυνο άμεσης ένοπλης εμπλοκής.

Μένει να φανεί τις επόμενες ημέρες εάν το Ιράν κάνει πράξη αυτά που ισχυρίζεται ότι θα κάνει.

Πάντως, υπάρχουν πληροφορίες στην διάθεση των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, για συγκέντρωση 40.000 μαχητών φίλοϊρανικών οργανώσεων από Συρία, Υεμένη και Ιράκ, όπως αποκάλυψε η ισραηλινή Haaretz, με σκοπό να σταλθούν στην συγκεκριμένες περιοχές στις οποίες αναφέρθηκε και Ιρανός αξιωματούχος.

Μάλιστα οι συγκεκριμένοι μαχητές θεωρούνται από τους Ισραηλινούς ως απολύτως ελεγχόμενοι από την Χεζμπολάχ.

«Δεν είναι επίλεκτοι μαχητές, αλλά ούτε και η Δύναμη Νούχμπα, και παρ’ όλα αυτά είδαμε τι μπορεί να κάνει μια δύναμη 2.000 έως 3.000 ενόπλων όταν αιφνιδιάζουν και επιτίθενται σε μια κοινότητα», ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη τις πηγές της και αναφερόμενη στη Χαμάς και στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

«Εάν προκύψει ανάγκη, θα ενεργήσουμε επίσης στη Συρία για να καταστήσουμε σαφές στον (πρόεδρο Μπασάρ) Άσαντ ότι δεν αποδεχόμαστε πλέον την παρουσία τους εκεί», ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη έναν μη κατονομαζόμενο Ισραηλινό αξιωματούχο ασφαλείας.

Μέχρι στιγμής, η Δαμασκός, η Χεζμπολάχ και το Τελ Αβίβ δεν έχουν εκδώσει επίσημη απάντηση στην έκθεση αυτή των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.