Αιματοχυσία στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 41 νεκροί και 180 τραυματίες από ρωσικό χτύπημα στην Πολτάβα

Λουτρό αίματος στην Ουκρανία. Δύο ρωσικοί βαλλιστικοί πύραυλοι έπληξαν μια εκπαιδευτική εγκατάσταση και ένα κοντινό νοσοκομείο σε κεντρική περιοχή της Ουκρανίας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 41 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 180, δήλωσε την Τρίτη ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το χτύπημα σημειώθηκε στην περιοχή Πολτάβα, δήλωσε ο Zελένσκι σε βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι του στο Telegram.

Οι πρώτες δηλώσεις Ζελένσκι

«Τα ρωσικά αποβράσματα θα πληρώσουν σίγουρα γι’ αυτό το χτύπημα», ανέφερε μετάξυ άλλων ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε δήλωση του στην πλατόρμα Χ, ενώ τόνισε την κατεπείγουσα ανάγκη να βοήθησει η Δύση τη χώρα του: «Συνεχίζουμε να προτρέπουμε όλους στον κόσμο που έχουν τη δύναμη να σταματήσουν αυτή την τρομοκρατία: Η Ουκρανία χρειάζεται συστήματα αεράμυνας και πυραύλους τώρα, όχι σε αποθήκες. Χτυπήματα μεγάλου βεληνεκούς που μπορούν να μας προστατεύσουν από τη ρωσική τρομοκρατία χρειάζονται τώρα, όχι αργότερα. Κάθε μέρα καθυστέρησης, δυστυχώς, σημαίνει περισσότερες χαμένες ζωές.»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.