Europa League: Οι αντίπαλοι Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στη League Phase – Ποιες ομάδες θα βρουν στον δρόμο τους

Οι γερμανικές Αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση σχετικά με εμπρηστικούς μηχανισμούς που αποστέλλονται μέσω πακέτων από άγνωστα άτομα, όπως ανέφερε σήμερα το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), επικαλούμενο ανακοίνωση που απεστάλη σε αεροπορικές εταιρείες και εταιρείες μεταφορών.

Τα πακέτα στη Γερμανία στέλνονται από ευρωπαϊκές τοποθεσίες σε άλλες τοποθεσίες στην ίδια ήπειρο και πιάνουν φωτιά στη διαδρομή, αναφέρεται στο τηλεγράφημα του DPA.

Η ειδοποίηση ασφαλείας εκδόθηκε από την υπηρεσία αντικατασκοπείας BfV, καθώς και από την ομοσπονδιακή εγκληματολογική υπηρεσία BKA, σύμφωνα με την ίδια πηγή

Επίθεση με μπογιές στην Σάρα Βάγκενκνεχτ

Σε μία προεκλογική συγκέντρωση στην ανατολική γερμανική πολιτεία της Θουριγγίας, η ηγέτιδα του κόμματος «Συμμαχία Σάρα Βάγκενκνεχτ» (BSW – Λογική και Δικαιοσύνη), Σάρα Βάγκενκνεχτ, δέχθηκε επίθεση με ροζ μπογιά την Πέμπτη, λίγες μέρες πριν από τις τοπικές εκλογές για το κρατικό κοινοβούλιο, όπου το κόμμα της αναμένεται να καταλάβει την τρίτη θέση.

Ένας άνδρας έριξε μπογιά προς την κατεύθυνση της Βάγκενκνεχτ ενώ εκείνη βρισκόταν στη σκηνή, όμως η ίδια κατάφερε να αποφύγει το χτύπημα κάνοντας ένα βήμα στο πλάι. Η ασφάλεια επενέβη άμεσα και συνέλαβε τον άνδρα, ενώ το πλήθος, όπως μεταδίδει το Reuters, φώναζε «Σάρα, Σάρα!».

Αφού ο δράστης απομακρύνθηκε, η Βάγκενκνεχτ δήλωσε από το βήμα: «Είναι εμφανές ότι κάποιοι δεν μας θέλουν. Αυτό είναι υπέρ μας. Μην αφήνετε να σας εκφοβίζουν – εμείς δεν θα αφήσουμε να μας εκφοβίσουν».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Θα αλλάξουμε αυτή τη χώρα», επιβεβαιώνοντας τις αμφιλεγόμενες θέσεις της υπέρ του τερματισμού της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία και υπέρ πολύ αυστηρότερων μεταναστευτικών πολιτικών.

Ο άνδρας που πραγματοποίησε την επίθεση παρέμεινε σιωπηλός κατά την απομάκρυνσή του και τα κίνητρά του παραμένουν ασαφή.

Η BSW, που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο από πρώην μέλη του αριστερού κόμματος Die Linke, παρουσιάζεται από τη Βάγκενκνεχτ ως η λύση στο πολιτικό αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στη χώρα από την άνοδο του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD). Συνδυάζοντας συντηρητικές κοινωνικές θέσεις με αριστερές οικονομικές πολιτικές, η BSW υπόσχεται υψηλότερες συντάξεις, καλύτερα σχολεία, λιγότερη μετανάστευση χωρίς να αποκλείονται οι πρόσφυγες, περισσότερες θέσεις εργασίας αλλά και λιγότερες αυστηρές ρυθμίσεις για τους εργοδότες.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.