Μέση Ανατολή: Η Χαμάς εκτόξευσε ρουκέτες στο Τελ Αβίβ – Η πρώτη επίθεση μετά τον Μάιο στην πόλη του Ισραήλ

Η Χαμάς εκτόξευσε σήμερα δύο ρουκέτες μεγάλης εμβέλειας προς το Τελ Αβίβ, για πρώτη φορά από τον Μάιο, με μία από αυτές να καταλήγει στη θάλασσα ανοιχτά της πόλης και την άλλη να πέφτει εντός της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με τον Ισραηλινό στρατό (IDF).

Οι Ταξιαρχίες αλ-Κασάμ της Χαμάς, ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, δηλώνοντας ότι στόχευσαν την πόλη του Τελ Αβίβ και τα προάστιά της με δύο ρουκέτες τύπου M90.

Παρά τις εκρήξεις που ακούστηκαν στην περιοχή, δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα, σύμφωνα με Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Το βίντεο που δημοσίευσε η Χαμάς δείχνει ότι οι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από αυτοσχέδιους μηχανισμούς.

Ο IDF εκτιμά ότι η Χαμάς εξακολουθεί να διαθέτει τη δυνατότητα να εκτοξεύει ρουκέτες προς το κεντρικό Ισραήλ ή την Ιερουσαλήμ, αλλά οι ρουκέτες και οι εκτοξευτήρες μεγάλης εμβέλειας που έχει στη διάθεσή της είναι πλέον περιορισμένοι. Επιπλέον, δεν ενεργοποιήθηκαν σειρήνες προειδοποίησης κατά τη διάρκεια της επίθεσης, καθώς οι ρουκέτες δεν κατευθύνονταν προς κατοικημένες περιοχές.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.