Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Νίκη για την εθνική πόλο – «Τελικός» με την Ισπανία για την πέμπτη θέση – ΦΩΤΟ

Η εθνική πόλο των ανδρών κατόρθωσε να αφήσει πίσω της την ήττα σοκ (με τον τρόπο που ήρθε) από τη Σερβία, στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, και να νικήσει μετά από καλή εμφάνιση την Αυστραλία με 15-9, εξασφαλίζοντας ένα πλασάρισμα στην πρώτη εξάδα του τουρνουά.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα διεκδικήσει την πέμπτη θέση της κατάταξης το πρωί της Κυριακής (11/8), με αντίπαλο την – εξίσου απογοητευμένη από τον αποκλεισμό της – Ισπανία.

Να σημειωθεί ότι ο Θοδωρής Βλάχος χρησιμοποίησε στη θέση του τερματοφύλακα τον Παναγιώτη Τζωρτζάτο, αντί του Μάνου Ζερδεβά, ενώ δεν έπαιξε καθόλου ο Άγγελος Βλαχόπουλος.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε με πολύ καλή άμυνα και δέχθηκε μόλις ένα γκολ στην πρώτη περίοδο, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος να κάνει ούτε μία απόκρουση. Η εθνική προηγήθηκε 3-1 και, παρότι οι Αυστραλοί βρήκαν κάποιες λύσεις στον παίκτη παραπάνω και σε κόντρα, διατήρησε το προβάδισμα των δύο τερμάτων ως το τέλος του ημιχρόνου (5-3). Μέσα σε ενάμισι λεπτό στις αρχές της τρίτης περιόδου, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρήκε τρία γκολ και ξέφυγε 8-4, για να φτάσει στο +5 (10-5) λίγο πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου και να «τελειώσει» την υπόθεση νίκη.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 2-2, 5-3, 5-3

Δείτε φωτογραφίες:
ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΟ

ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΟ

ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΟ

Βλάχος: «Δεν ξέρω που βρήκαν το κουράγιο να αντιδράσουν»

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο προπονητής της Εθνικής μας, Θοδωρής Βλάχος «έβγαλε το καπέλο» στους παίκτες του για την αντίδραση που έβγαλαν μετά τη σοκαριστική ήττα από τους Σέρβους. «Δεν ξέρω που βρήκαν το κουράγιο να αντιδράσουν».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.