Προειδοποίηση Γκουτέρες για τον κίνδυνο χρήσης πυρηνικών όπλων

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποίησε ότι τα πυρηνικά όπλα αποτελούν σαφή κίνδυνο.

Ο Γκουτέρες δημοσίευσε μήνυμα για την 79η επέτειο από τον ατομικό βομβαρδισμό της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ).

Σημειώνοντας ότι τα πυρηνικά όπλα και η απειλή χρήσης τους δεν περιορίζονται μόνο στα βιβλία ιστορίας, ο Γκουτέρες δήλωσε ότι αυτά τα όπλα έχουν πάρει και πάλι τη θέση τους στην ατζέντα των διεθνών σχέσεων.

Ο Γκουτέρες προειδοποίησε ότι τα πυρηνικά όπλα αποτελούν σαφή απειλή, δηλώνοντας ότι η χρήση τους θα έχουν καταστροφικές συνέπειες.

Σημειώνοντας ότι ορισμένες χώρες συνεχίζουν να απειλούν με χρήση πυρηνικών όπλων παρά τις προειδοποιήσεις, ο Αντόνιο Γκουτέρες τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταδικάσει αυτήν την απαράδεκτη συμπεριφορά.

Οι ΗΠΑ προκάλεσαν το θάνατο σχεδόν 210 χιλιάδων ανθρώπων με τις ατομικές βόμβες που έριξαν στη Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου 1945 και στο Ναγκασάκι στις 9 Αυγούστου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.