Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Στην πρώτη θέση οι ΗΠΑ, στην 29η θέση η Ελλάδα – Αναλυτικά ο πίνακας των μεταλλίων

Μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Μίλτο Τεντόγλου στον τελικό του άλματος εις μήκος, η Ελλάδα αναρριχήθηκε στην 29η θέση του πίνακα των μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην κορυφή του πίνακα βρέθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, με την Κίνα να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής.

Η 11η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων σημείωσε σημαντική πρόοδο για την ελληνική αποστολή, η οποία ανέβηκε στην 29η θέση, προσθέτοντας στη συλλογή της ένα χρυσό μετάλλιο.

Στην πρώτη θέση του πίνακα μεταλλίων βρίσκονται οι ΗΠΑ με 24 χρυσά, 31 ασημένια και 31 χάλκινα μετάλλια. Η Κίνα ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 22 χρυσά, 21 ασημένια και 16 χάλκινα μετάλλια, ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Αυστραλία με 14 χρυσά, 12 ασημένια και 9 χάλκινα μετάλλια.

Η Γαλλία, ως οικοδέσποινα χώρα, κατατάσσεται τέταρτη με 13 χρυσά, 16 ασημένια και 19 χάλκινα μετάλλια. Η πεντάδα ολοκληρώνεται με τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία έχει συγκεντρώσει 12 χρυσά, 15 ασημένια και 19 χάλκινα μετάλλια.

(Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τoν πίνακα των μεταλλίων)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.