Μέση Ανατολή: Ανταλλαγή πυραυλικών πληγμάτων μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ – Δεν πιστεύει ο Λευκός Οίκος ότι άρχισαν τα αντίποινα

Σε ανταλλαγή πληγμάτων με ρουκέτες, πυραύλους και drones επιδόθηκαν σήμερα Ισραήλ και Χεζμπολάχ, με την τελευταία να εκτοξεύει απόψε 30 βλήματα, ωστόσο ο Λευκός Οίκος θεωρεί ότι δεν πρόκειται για τα αντίποινα που υποσχέθηκε η οργάνωση του Λιβάνου στο Ισραήλ, μετά τον θάνατο του διοικητή της στην Νότια Βηρυτό από ισραηλινό πύραυλο.

Μια αποθήκη όπλων της Χεζμπολάχ στο Kafr Kila του νότιου Λιβάνου, όπου εντοπίστηκαν να εισέρχονται αρκετοί πράκτορες, χτυπήθηκε από μαχητικά αεροσκάφη νωρίτερα σήμερα, ανακοίνωσε ο Ισραηλινός στρατός (IDF). Οι ισραηλινές δυνάμεις  ανακοίνωσαν επίσης ότι σε ξεχωριστό επεισόδιο επιτέθηκαν με μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον ενός πυρήνα της Χεζμπολάχ, οποίος  εγκατέλειψε ένα σημείο εκτόξευσης πυραύλων, που χρησιμοποιήθηκε το πρωί στο Misgav Am.

Η εν λόγω επίθεση αναχαιτίστηκε από τον Σιδερένιο Θόλο, βλήμα του οποίου λειτούργησε λάθος και έπεσε σε αυτοκινητόδρομο τραυματίζντας επτά άτομα.  Άλλα κτίρια που χρησιμοποιούνται από τη Χεζμπολάχ στην Άιτα ασ-Σαμπ, και ένας εκτοξευτής ρουκετών στο Αμπού Σας, αποτέλεσαν στόχους σε πρόσθετα πλήγματα, ανακοίνωσαν οι Ισραηλινές Δυνάμεις.

Η απάντηση της Χεζμπολάχ

Σήμερα το βράδυ, η Χεζμπολάχ εκτόξευσε περισσότερες από 30 ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ, σύμφωνα πάντα με τις IDF. Το πρώτο μπαράζ περίπου 20 ρουκετών είχε στόχο τα βόρεια Υψίπεδα του Γκολάν. Οι  ρουκέτες έπληξαν ανοιχτές περιοχές, σύμφωνα με την ισραηλινή ανακοίνωση.

Λίγη ώρα αργότερα, άλλες 10 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν προς την περιοχή της Γαλιλαίας Panhandle. Οι IDF λένε ότι μερικές από τις ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από το Iron Dome  (Σιδερένιο Θόλο) ενώ αναφέρθηκαν και κάποιες εκρήξεις  από πυραύλους που δεν αναχαιτίστηκαν. Από μερικά τέτοια πλήγματα προκλήθηκαν πυρκαγιές.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Karine Jean-Pierre, δήλωσε πάντως ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πιστεύουν ότι έχει ξεκινήσει ακόμη κάποιο από τα αντίποινα του Ιράν ή της  Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ.  Είπε στους δημοσιογράφους ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προσπαθεί να αποκλιμακώσει τις εντάσεις στην περιοχή.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.