Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Νίκησε και περιμένει η Εθνική μας – Τα σενάρια για την πρόκριση στην επόμενη φάση

Υπερήφανους μας έκανε για ακόμα μια φορά η Εθνική Ομάδα μπάσκετ που κατάφερε να κερδίσει την Αυστραλία με 77-71 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Όμως η επιθυμητή διαφορά δεν ήρθε και πλέον η «γαλανόλευκη περιμένει το αποτέλεσμα τόσο του αγώνα Σερβία – Νότιο Σουδάν, όσο και του αγώνα Ισπανία – Καναδάς για να μάθει αν τελικά θα καταφέρει να προκριθεί στην επόμενη φάση των Αγώνων ως καλύτερη τρίτη.

Η Ελλάδα θα πρέπει να βάλει έστω μία ομάδα από κάτω και κοντράρεται με την Βραζιλία και το Νότιο Σουδάν που θα είναι οι τρίτοι των άλλων ομίλων. Η Βραζιλία είναι σίγουρα στους 8. Το Νότιο Σουδάν έχει -6 μέχρι στιγμής, όμως έχει να παίξει ένα πολύ δύσκολο με τη Σερβία.

Η Εθνική μας θέλει νίκη της Σερβίας με 3+ πόντους για να βρεθεί στα προημιτελικά.

Οι τρίτες στους όμιλους και το συνολικό average:

  • Βραζιλία (-7) σε τρία ματς
  • Ελλάδα (-8) σε τρία ματς
  • Νότιο Σουδάν (-6) σε δύο ματς

Το φιλμ του αγώνα

Η εθνική μας μπήκε σχετικά αγχωμένη λόγω της βαρύτητας του αγώνα, όμως κατάφερε να διατηρήσει τη ψυχραιμία της και τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη με ισχνή διαφορά ενός πόντου (24-25).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ομάδα του Σπανούλη πάτησε για τα καλά το γκάζι και πιάνοντας καταπληκτική απόδοση με βασικό πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αντετοκούνμπο έφτασε να είναι μπροστά ακόμα και με 13 πόντους με ένα πολύ σημαντικό καλάθι του Τολιόπουλου και η περίοδος έκλεισε με σκορ 36-53 για την Εθνική μας.

Στην τρίτη περίοδο, οι Αυστραλοί μπήκαν αποφασισμένοι να πιέσουν για να γυρίσουν το σκορ και να μαζέψουν τη διαφορά και σταδιακά το κατάφεραν εκμεταλλευόμενοι την κούραση των Ελλήνων παικτών και έφεραν τελικά τη διαφορά στους 12, με το σκορ να είναι στο 50-62.

Όπως ήταν αναμενόμενο, στην τέταρτη περίοδο έσπασαν καρδιές. Η κούραση και το άγχος έκανα ξανά την εμφάνισή τους και το ματς έγινε γκραν – γκινιόλ. Οι Αυστραλοί έκαναν την αντεπίθεσή τους με τον Αντετοκούνμπο να απαντά με τρίποντο για το +10 και στη συνέχεια για το +12. Τα «Καγκουρό», όμως δεν τα παράτησαν και έκαναν νέα αντεπίθεση. Με τρίποντο του Μιλς μείωσαν στους τέσσερις (65-69). 2:20 πριν το τέλος, ο Τολιόπουλος έβαλε μεγάλο τρίποντο για το 69-74, αλλά στην επόμενη φάση δεν τα κατάφερε, αφού το σουτ του βρήκε σίδερο. Ο Γουόκαπ με τρίποντο έγραψε το 70-77, ενώ στο 71-77 ο Καλάθης αστόχησε σε νέο τρίποντο, στη λήξη του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 24-25, 36-53, 50-62, 71-77

Η βαθμολογία:

Καναδάς 2-0
Ελλάδα 1-2
Αυστραλία 1-2
Ισπανία 1-1

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.