Βενεζουέλα: Διαδηλωτές βανδάλισαν αγάλματα του Ούγκο Τσάβες

Τουλάχιστον επτά αγάλματα του πρώην ηγέτη έχουν υποστεί βανδαλισμούς από διαδηλωτές, με κάποια να έχουν αποκεφαλιστεί με σφυριά και άλλα να έχουν καταστραφεί πλήρως. Βίντεο των συγκεκριμένων περιστατικών βανδαλισμού διαδίδονται ευρέως στο διαδίκτυο τις τελευταίες 24 ώρες.

Στην παραθαλάσσια πόλη Λα Γκουάιρα, 30 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Καράκας, μια ομάδα διαδηλωτών γκρέμισε ένα μνημείο του Τσάβες ύψους 3,5 μέτρων, το οποίο είχε εγκαινιάσει το 2017 ο Μαδούρο, φωνάζοντας: «Αυτή η κυβέρνηση θα πέσει».

Μόλις αφαιρέθηκε, το άγαλμα σύρθηκε από μοτοσικλέτες σε όλη την πλατεία, περιλούστηκε με βενζίνη και πήρε φωτιά, ανέφερε το Associated Press.

Στο Κόρο, οι διαδηλωτές βιντεοσκοπήθηκαν να επιτίθενται σε ένα τσιμεντένιο άγαλμα του Τσάβες, του πρώην αλεξιπτωτιστή που κυβέρνησε τη Βενεζουέλα από το 1999 μέχρι τον θάνατό του το 2013. Επευφημίες ξέσπασαν όταν το μνημείο έπεσε και ένας διαδηλωτής ανέμιζε μια σημαία της Βενεζουέλας πάνω από τα θρυμματισμένα απομεινάρια.

Στην πόλη Calabozo, στην πολιτεία Guárico, διαδηλωτές χρησιμοποίησαν σφυριά και έναν μεταλλικό στύλο για να σπρώξουν ένα άλλο ομοίωμα του Τσάβες που χαιρετούσε.

Ο μεγάλος αριθμός των αγαλμάτων που καταστράφηκαν είναι πρωτοφανής, δήλωσε ο Jesús Castellanos, σύμβουλος της ΜΚΟ Transparencia Electoral, για την εκλογική διαφάνεια.

«Η καταστροφή τόσων πολλών αγαλμάτων ταυτόχρονα είναι προϊόν του επιπέδου της δυσαρέσκειας για το εθνικό εκλογικό συμβούλιο (CNE) που κήρυξε νίκη του Μαδούρο, η οποία δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα των όσων συνέβησαν την Κυριακή», δήλωσε ο Castellanos.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.