Ρωσία: Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο και επικίνδυνο να καταρριφθεί ένα ουκρανικό F-16

Ο Ρώσος στρατιωτικός ειδικός  Ιγκόρ Νικολάιτσουκ δήλωσε για το πώς θα πετούν και θα δρουν τα μαχητικά F-16 στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτά τα αεροσκάφη δεν θα εμφανιστούν ποτέ στην πρώτη γραμμή, αφού κανείς δεν θα κινδυνεύσει να καταρριφθεί από τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας, όπως αναφέρει η Military Pravda.

«Τα αεροσκάφη F-16 δεν θα πλησιάσουν την πρώτη γραμμή στο μέτωπο για έναν απλό λόγο: η εμβέλεια των όπλων τους υπερβαίνει κατά πολύ την εμβέλεια από το αεροδρόμιο απογείωσης ή από κάποια άλλη ζώνη στην πληγείσα περιοχή», διευκρίνισε ο ειδικός στους δημοσιογράφους στο αναφερόμενο κανάλι.

Ο Νικολάιτσουκ τονίζει ότι η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία θα χρησιμοποιήσει αυτά τα αεροσκάφη ως εκτοξευτές αέρος για επιθέσεις πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς εναντίον ρωσικών στόχων και στρατευμάτων.

Τα ίδια τα μαχητικά δεν θα εισέλθουν ποτέ στην επικίνδυνη ζώνη καταστροφής της ρωσικής αεράμυνας και για να καταρρίψουν ένα F-16, οι Ρώσοι πιλότοι θα πρέπει να ρισκάρουν και να πετάξουν σε έδαφος που ελέγχεται από την ουκρανική αεράμυνα.

Ο Νικολάιτσουκ πιστεύει ότι η ρωσική διοίκηση επίσης δεν θα ρισκάρει τα αεροσκάφη της και δεν θα τα στείλει στην περιοχή κάλυψης των ουκρανικών συστημάτων αεράμυνας Patriot και S-300.

%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%BF2

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.