Gus Birlirakis: για Ντόναλντ Τραμπ: «Πιστεύω ότι θα κερδίσει τις εκλογές με μεγάλη διαφορά»

«Πιστεύω ότι ο Τραμπ θα κερδίσει τις εκλογές στις ΗΠΑ. Και πιστεύω ότι θα κερδίσει με μεγάλη διαφορά.

Γιατί υπήρχαν κάποιες ανωμαλίες σε αρκετές πολιτείες στις προηγούμενες εκλογές του 2020, αλλά πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά», επισήμανε μιλώντας στο ΕΡΤNews και την εκπομπή «PRIME» ο Gus Birlirakis, βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων και φίλος του Τραμπ, που εκπροσωπεί τη Φλόριντα.

Ενώ πρόσθεσε:

«Το συνέδριο όπου ήμασταν όλοι ενωμένοι στο κόμμα, είπε ότι θα υποστηρίξει τον πρόεδρο. Ακόμη και οι αντίπαλοί του στις τελευταίες εκλογές, μίλησαν εκ μέρους του και υπέρ του.

Άρα λοιπόν, έχουμε εξαιρετική ενέργεια και πιστεύω θα επιτύχουμε στις εκλογές (…)

Πιστεύω ότι θα κερδίσει. Και πιστεύω ότι θα κερδίσει με μεγάλη διαφορά. Γιατί υπήρχαν κάποιες ανωμαλίες σε αρκετές πολιτείες στις προηγούμενες εκλογές του 2020, αλλά πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Και επίσης έχουν υπάρξει κάποιες σημαντικές αλλαγές σε σχέση με την ακεραιότητα των εκλογών (…) Πιστεύω ότι θα έχουμε πολύ δίκαιες εκλογές αυτή τη φορά (…)

Οι άνθρωποι πρέπει να πάνε εκεί και να ψηφίσουν. Άρα όχι, δεν νομίζω ότι θα υπάρχει εφησυχασμός. Φυσικά υπήρχε χαρά, αλλά θα συνεχίσουμε την προσπάθεια. Είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι τώρα. Έχουμε διαφορετική υποψήφια τώρα (…)

Ο Πρόεδρος Τραμπ έχει πολλή ενέργεια μέσα του και είναι πολύ δυναμικός. Και δεν πιστεύω ότι η ηλικία θα παίξει κάποιο ρόλο τώρα σε σχέση με τον Τραμπ. Κοιμάται μόνο τρεις ώρες κάθε μέρα, Δουλεύει συνεχώς.

Άρα είναι διαφορετικό παιχνίδι τώρα, γιατί έχουμε μια διαφορετική υποψήφια απέναντί μας και έχουν συμβεί διαφορετικά πράγματα.

Μου φαίνεται ότι η ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος ήξερε ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν είχε κάποιο ζήτημα, για παράδειγμα κάποιο πρόβλημα διανοητικής διαύγειας. Μιλάμε για μια γνωσιακή αναπηρία. Εδώ και πολλούς μήνες, ίσως και εδώ και πολλά έτη συνέβαινε αυτό (…) Νομίζω ότι υπάρχει μια ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος που το απέκρυψε από τον λαό και τώρα φαίνεται ότι όρισαν την Καμάλα Χάρις, έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερη ψηφοφορία από τους εκλέκτορες.

Μπόρεσαν να δουν τις ψήφους μέσα σε μια μέρα και πιστεύουν ότι η ηγεσία θα επιλέξει τη νέα πρόεδρο και όχι ο λαός.

Νομίζω λοιπόν ότι εδώ υπάρχει μια διαφορετική πίστα για τον Τραμπ. Μιλώ για τους Δημοκρατικούς, αλλά ταυτόχρονα μιλώ και για τους ανεξάρτητους (…)».

Για τον τρόπο με τον οποίο ο Ντ. Τραμπ διεξαγάγει την εξωτερική του πολιτική και για το αν αυτός ο τρόπος θα τον φέρει ίσως σε δύσκολη θέση κάποια στιγμή σε ό,τι έχει να κάνει με τον Τ. Ερντογάν, ο ίδιος σημείωσε:

«Δεν ξέρω τη θέση του JD Vance σε σχέση με την Ελλάδα, αλλά έχω σκοπό να του μιλήσω. Και επίσης όταν ήρθε ο Πατριάρχης από την Ιερουσαλήμ. Πατριάρχης Θεόφιλος, πριν από ένα έτος, συναντηθήκαμε.

Τον ενδιέφεραν πάρα πολύ τα δικά μας ζητήματα. Μπορώ να πω ότι ο Πρόεδρος θα λαμβάνει τις αποφάσεις και θα συνεχίσω να συνηγορεί υπέρ της Ελλάδος και υπέρ της Κύπρου και υπέρ της δικής μας θρησκείας.

Και γνωρίζω ότι ο Πρόεδρος Trump με ακούει. Όπως και τον κ. Πομπέο που ήταν υπουργός του.

Δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει κάποια σύγκρουση, κάποια διαμάχη. Αλλά ταυτόχρονα θέλω να μιλήσω με τον κ. JD Vance σε σχέση με την Ελλάδα. Ο πρόεδρος Τραμπ θα λαμβάνει την τελική απόφαση πάντα».

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.