Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Όλα αλλάζουν μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ν.Τραμπ!

Η ψυχραιμία και η πολιτική οξυδέρκεια που έδειξε ο Ντόναλντ Τραμπ -σήκωσε τη γροθιά του και απευθύνθηκε στους οπαδούς με τα αίματα στο πρόσωπό του- ουσιαστικά «σφράγισε» τον νικητή των αμερικανικών εκλογών με το πρόσωπο του Ν.Τραμπ.

Η τοξικότητα των επιθέσεων των Δημοκρατικών στο πρόσωπό του, πλέον όχι απλώς θα τους γυρίσει μπούμερανγκ αν συνεχιστεί, αλλά θα θεωρηθούν και οι ίδιοι υπεύθυνοι για τον απόπειρα δολοφονίας του Αμερικανού ηγέτη.

Το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν σταμάτησε όλες τις πολιτικές δηλώσεις και πλέον αλλάζει όλες τις τηλεοπτικές του διαφημίσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα, πιστεύοντας ξεκάθαρα ότι είναι ακατάλληλο να επιτεθεί στον Ντόναλντ Τραμπ αυτή τη στιγμή και να επικεντρωθεί στην καταδίκη του τι συνέβη.

Ακόμα και το CNN των Δημοκρατικών μιλά για «επίθεση στη δημοκρατία και στο δικαίωμα κάθε Αμερικανού να επιλέγει τους ηγέτες του» και αναλύει ιδιαίτερα τη φωτογραφία του Evan Vucci του «Associated Press».

Τη χαρακτηρίζει «εμβληματική» και προσθέτει: «Η εικόνα θα καθορίσει μια πολιτική εποχή, όποια κι αν είναι η μέχρι στιγμής άγνωστη πολιτική συνέπεια της επίθεσης.

Και σημειώνει: «Ο Τραμπ θεωρούνταν ήδη ως ένας ακαταμάχητος (σούπερ) ήρωας από τους υποστηρικτές του και ως τέτοιος αντιμετωπίζονταν στις συγκεντρώσεις του. Η εικόνα του ως μαχητή που δέχεται συνεχώς επιθέσεις από τους εχθρούς του θα εδραιωθεί σε ακόμα μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού», υπογραμμίζει το «CNN».

Άλλωστε, ο πρώην πρόεδρος φρόντισε να δημιουργήσει μια εμβληματική στιγμή – σηκώνοντας τη γροθιά του και φωνάζοντας «μάχη, πάλεψε» στο πλήθος, κοιτάζοντας κατευθείαν τις τηλεοπτικές κάμερες.

Οι εικόνες θα μείνουν στην ιστορία και θα σηματοδοτήσουν την επιστροφή Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Οι εικόνες του Ντόναλντ Τραμπ με σηκωμένη τη γροθιά του στον αέρα, με το αίμα να τρέχει στο πρόσωπό του, και τις Μυστικές Υπηρεσίες να ορμούν πάνω του για να τον προστατεύσουν και να τον απομακρύνουν από το βήμα οπού μιλούσε στη συγκέντρωσή του στην Πενσυλβάνια δεν γράφουν απλώς ιστορία – μπορεί κάλλιστα να αλλάξουν την πορεία των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, αναφέρει με τη σειρά του και το BBC.

Αυτή η συγκλονιστική πράξη πολιτικής βίας θα έχει αναπόφευκτα αντίκτυπο στην εκστρατεία, επισημαίνεται.

Μάλιστα, η ανάρτηση του γιου του Ντόναλντ Τραμπ, Ερικ, λίγο μετά την απόπειρα εναντίον του πατέρα του, προβάλλεται ως χαρακτηριστική της σημασίας που αποκτά για αυτή καθεαυτή την προεκλογική εκστρατεία η δολοφονική απόπειρα.

Έρικ Τραμπ: Αυτός είναι ο μαχητής που χρειάζεται η Αμερική

Ο γερουσιαστής Τζέιμς Ντέιβιντ Βανς, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι στη λίστα με τα φαβορί για να γίνει ο αντιπρόεδρος υποψήφιος του Τραμπ, είπε ότι η ρητορική της εκστρατείας Μπάιντεν οδήγησε άμεσα σε αυτό το περιστατικό.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.