Τι σημαίνει η απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ για τις αγορές-Πώς επηρεάζονται χρυσός, bitcoin, δολάριο, γεν και ομόλογα

Το πού θα στραφούν οι επενδυτές μετά την απόπειρα δολοφονίας  του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ  εξηγεί η ιστοσελίδα https://www.afr.com/.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της αγοράς μετά τον πυροβολισμό που δέχτηκε ο Ντόναλντ Τραμπ σε μια εκδήλωση στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια , οι traders θα στραφούν στην απόκτηση περιουσιακών στοιχείων αλλά και θα επαναξιολογήσουν τις συναλλαγές που συνδέονται περισσότερο με αυτόν. 

Η τιμή του χρυσού θα μπορούσε να δοκιμάσει τα υψηλά όλων των εποχών και θα δούμε τοποθετήσεις στο γεν και στο δολάριο, αλλά και ροές κεφαλαίων στα κρατικά ομόλογα, είπε ο επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην ATFX Global Markets, Nick Twidale.

Τι σηματοδοτούν οι πυροβολισμοί  του κ. Τραμπ για τις εκλογές των ΗΠΑ

Μάλιστα οι πυροβολισμοί του Τραμπ θα ενισχύσουν τις πιθανότητες να κερδίσει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ τις εκλογές, όπως αυτό προκύπτει από τις πρώτες δηλώσεις της αγοράς.  Αυτό θα στρέψει την προσοχή των επενδυτών προς τους τίτλους που είναι περισσότερο εκτεθειμένοι στις πολιτικές του ωστόσο η εξέλιξη αυτή μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα κρατικά ομόλογα.

Τα περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με το “Trump trade” αφορούν μεταξύ άλλων το δολάριο, τα ομόλογα, τις μετοχές των ιδιωτικών φυλακών,   τις εταιρείες πιστωτικών καρτών και  τις  εταιρείες ασφάλισης υγείας. Μάλιστα σύμφωνα με τους επενδυτές, οι πολιτικές του Ρεπουμπλικάνου για τους δασμούς, τη μετανάστευση και τα ελλείμματα θα φέρουν πιο ισχυρό δολάριο, πιο υψηλές αποδόσεις ομολόγων αλλά και πιο ευνοϊκό περιβάλλον για αυτούς τους τομείς μετοχών.

Τι  λένε οι αναλυτές

Για το πώς θα επηρεάσει η απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τις αγορές μίλησαν αναλυτές.

Όσοι επενδύουν σε ομόλογα θα πρέπει να ιδιαίτερα προσεκτικοί διότι οι πυροβολισμοί του Τραμπ ενισχύουν τις πιθανότητες επανεκλογής του όπως εκτιμά ο επικεφαλής  του τμήματος στρατηγικής της BCA Research με έδρα την Καλιφόρνια, Μάρκο Πάπιτς.

Η αγορά ομολόγων θα πρέπει κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσει πως ο Τράμπ  έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον Λευκό Οίκο από οποιονδήποτε άλλον από τους αντιπάλους του, σημείωσε μεταξύ άλλων.  Και εξακολουθώ να πιστεύω πως όσο αυξάνονται οι πιθανότητες να κερδίσει ο Τραμπ τις εκλογές, τόσο θα είναι πιθανό στο να υπάρξει ” εξέγερση” στην αγορά ομολόγων.

Από την πλευρά του ο ανώτερος αναλυτής του τμήματος χρηματοοικονομικής αγοράς στο Capital.com, Kyle Rodda είπε πως μετά τους πυροβολισμούς του Τράμπ οι πελάτες του  στράφηκαν προς σε Bitcoin και χρυσό. Μετά την είδηση αυτή, η τιμή του Bitcoin υπερέβη τα 60.000 δολάρια. Συγκεκριμένη η τιμή του γνωστού κρυπτονομίσματος κατέγραψε μια αύξηση της τάξεως του 2,7 % και ανήλθε στα 60.160,71 δολάρια 

Οι εξελίξεις αυτές σηματοδοτούν σημείο αλλαγής στα πολιτικά πρότυπα της Αμερικής, είπε μεταξύ άλλων ο Rodda και πρόσθεσε πως «αυτό σημαίνει για τις αγορές, συναλλαγές καταφυγίων αλλά περισσότερη στροφή προς καταφύγια που δεν είναι παραδοσιακά ».

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.