Γαλλία: Περικοπές δημοσίων δαπανών ύψους 25 δισ. ευρώ πρέπει να κάνει η χώρα- Όλα όσα λέει ο Λεμέρ

Το ποσό των  25 δισεκατομμύρια ευρώ θα πρέπει να εξοικονομήσει το 2024 η Γαλλία για την ανάταξη των δημοσιονομικών δηλαδή 5 δισεκατομμύρια περισσότερα από το προβλεπόμενο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών  της χώρας Μπρυνό Λεμέρ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο υπουργός ανακοίνωσε πως θα υπογράψει σήμερα « το ανώτατο όριο των δαπανών, όπως θα αναφέρει το σημείωμα προς όλα τα υπουργεία. Ο στόχος είναι να υπάρξει περιορισμός δαπανών ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ για όλα τα υπουργεία» επιπλέον των προβλεπομένων από τον προϋπολογισμό περικοπών.

Οι περικοπές

Μέχρι στιγμής, ο στόχος ήταν να εξοικονομηθούν 20 δισεκατομμύρια ευρώ το 2024. Η περικοπή των 15 δισεκατομμυρίων «έχει ήδη εκτελεστεί»,  όπως διευκρίνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών. «Από τα 10 δισεκατομμύρια που μένουν, τα 5 δισεκατομμύρια θα ζητηθούν από τα υπουργεία, τα 2 δισεκατομμύρια από την τοπική αυτοδιοίκηση και 3 δισεκατομμύρια θα προέλθουν από την αποτελεσματικότερη φορολόγηση των εσόδων των παραγωγών ενέργειας»,  όπως εξήγησε ο Μπρυνό Λεμέρ.

«Η διατήρηση του στόχου του δημόσιου χρέους στο 5,1% του ΑΕΠ το 2024 είναι δική μου ευθύνη», είπε υπενθυμίζοντας την απόφαση που έλαβε την άνοιξη η κυβέρνηση.

«Η δουλειά μας σήμερα είναι προπαρασκευαστική για την έγκαιρη κατάρτιση ενός προϋπολογισμού. Αν δεν γίνει αυτό, θα στείλει ένα κακό μήνυμα προς τις αγορές», δήλωσε πηγή του γραφείου του υπουργού Οικονομικών.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.