Η Τουρκία έλαβε το πρώτο σήμα από τον δορυφόρο επικοινωνιών της στη Νοτιοανατολική Ασία

Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι έλαβαν το πρώτο σήμα από τον επικοινωνιακό δορυφόρο Türksat 6A, ο οποίος θα καλύπτει τις περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας, Ινδία, Ταϊλάνδη, Μαλαισία και Ινδονησία, παρέχοντας υπηρεσίες ενημέρωσης σε 4,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν σήμερα ότι ο δορυφόρος εκτοξεύτηκε από τον πύραυλο μεταφοράς Falcon 9 της SpaceX από το Διαστημικό Αεροδρόμιο Cape Canaveral στις 19:30 τη Δευτέρα 8 Ιουλίου.

Σχετική ανακοίνωση έκανε στο ‘Χ’ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνοντας:

«Έχουμε εισέλθει σε μια νέα φάση στη δορυφορική παραγωγή με το Türksat 6A. Πιστεύουμε ότι με το 6A, οι εξαγωγές δορυφορικών υπηρεσιών της Türksat στην περιοχή θα αυξηθούν σημαντικά.

Επιπλέον, με τη θέση σε λειτουργία του Türksat 6A, η Τουρκία θα γίνει μια χώρα ικανή να παράγει δορυφόρους επικοινωνίας.

Χάρη στην τεχνολογία και την εμπειρία που αποκτήθηκε, η χώρα μας θα έχει μερίδιο αγοράς στον σχεδιασμό και την παραγωγή δορυφόρων και των εξαρτημάτων τους.

 Η παραγωγή κρίσιμων τεχνολογιών όπως οι δορυφόροι επικοινωνίας χωρίς να εξαρτάται από ξένες πηγές είναι επίσης μεγάλης σημασίας για την εθνική μας ασφάλεια.

Ελπίζω ότι ο δορυφόρος Türksat 6A θα είναι επωφελής για τη χώρα μας, το έθνος μας και τις τηλεοπτικές εκπομπές μας, και θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν στο έργο».

Ο Ερντογάν τόνισε την καλή συνεργασία με τον Ίλον Μασκ:

«Ως Τουρκία, παράγουμε πάνω από το 81% των υποσυστημάτων, των επίγειων δορυφορικών σταθμών και του λογισμικού στο έργο 6Α, το οποίο έχει μεγάλη σημασία για το μέλλον της χώρας μας στο διάστημα, με εθνικούς πόρους.

Ακριβώς όπως ο δορυφόρος μας 5B, τον οποίο εκτοξεύσαμε στο διάστημα πριν από 2,5 χρόνια, επιλέξαμε τον πύραυλο Falcon 9 της SpaceX για τον 6Α.

 Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με τον κ. Elon Musk και τη SpaceX σε διάφορους τομείς».

The Hellenic Information Team

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.