Σερβία: Συνελήφθη πρώην υφυπουργός και άλλοι επτά αξιωματούχοι για διαφθορά

Οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων και ο πρώην υφυπουργός στο Υπουργείο Παιδείας, συνελήφθησαν ως ύποπτοι για εγκληματικές πράξεις επιρροής διαπραγμάτευσης και κατάχρηση υπηρεσιακής θέσης.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο διευθυντής και ο κοσμήτορας εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από την περιφέρεια Νις.

Μετά από αρκετούς μήνες προανακριτικού έργου, η Εισαγγελία για το Οργανωμένο Έγκλημα, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασφάλειας και Πληροφοριών και την Υπηρεσία Καταπολέμησης του Οργανωμένου Εγκλήματος, συνέλαβε οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων και ο πρώην Υφυπουργός στο Υπουργείο Παιδείας της Σερβίας, με την υποψία διάπραξης εγκληματικών πράξεων επιρροής διαπραγμάτευσης και κατάχρηση υπηρεσιακής θέσης.

%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CF%86%CE%B8%CE%B7 %CF%80%CF%81%CF%8E%CE%B7%CE%BD %CF%85%CF%86%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C%CF%82 %CE%BA%CE%B1%CE%B9 %CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B1 %CE%B5%CF%80%CF%84%CE%AC %CE%AC%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B1 %CE%B3%CE%B9%CE%B1 %CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%B8%CE%BF%CF%81%CE%AC2

Η Σερβική Ραδιοτηλεόραση αναφέρει τα αρχικά των ονομάτων τους σημειώνοντας τη λήψη ‘δώρων’, την άμεση ανάθεση δημόσιων έργων σε εταιρείες με σκοπό την αποκόμιση οφέλους, όπως σημειώνεται.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς είπε ότι ο πρώην υφυπουργός Ν. Ρ.  συνελήφθη στη Νις ως ύποπτος για διάπραξη του ποινικού αδικήματος της διαπραγμάτευσης επιρροής.

The Hellenic Information Team

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.