Επίθεση με ATACMS των Ουκρανών στην Κριμαία: Κτύπησαν παραλία με λουόμενους!

Οι Ουκρανοί εξαπέλυσαν επίθεση με ATACMS στην Σεβαστούπολη.

Από την επίθεση έχει σκοτωθεί αδιευκρίνιστος ακόμη αριθμός Ρώσων πολιτών (μιλούν για 3 έως τώρα νεκρούς) ενώ υπάρχουν και βαριά τραυματίες.

Ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης Mikhail Razvozhaev δήλωσε ότι από τα υποπυρομαχικά του πυραύλου έχασαν τη ζωή τους 100 άτομα.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι «Η επίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Σεβαστούπολη είναι ένα τελετουργικό έγκλημα. Η ημέρα της Αγίας Τριάδας δεν επιλέχθηκε τυχαία».

Όπως είπε το ρωσικό ΥΠΕΞ η «επίθεση αυτή δε θα μείνει αναπάντητη».

 «Μια σκόπιμη τρομοκρατική επίθεση με πυραύλους πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Σεβαστούπολης από πέντε αμερικανικούς πυραύλους ATACMS εξοπλισμένους με κεφαλές διασποράς υποπυρομαχικών.

Τέσσερις αμερικανικής κατασκευής πύραυλοι ATACMS αναχαιτίστηκαν.

Η έκρηξη της κεφαλής του πέμπτου αμερικανικού πυραύλου στον αέρα είχε ως αποτέλεσμα πολυάριθμα θύματα μεταξύ αμάχων στη Σεβαστούπολη», αναφέρει το ρωσικό ΥΠΕΞ για να συνεχίσει:

«Όλες οι αναθέσεις εκτοξεύσεων για τους επιχειρησιακούς-τακτικούς πυραύλους ATACMS των ΗΠΑ εισάγονται από ειδικούς των Αμερικανών  με βάση τα δεδομένα δορυφορικών πληροφοριών. .

Ως εκ τούτου, η ευθύνη για τη σκόπιμη πυραυλική επίθεση εναντίον αμάχων στη Σεβαστούπολη ανήκει κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες προμήθευσαν αυτά τα όπλα στην Ουκρανία, και στο καθεστώς Ζελένσκι, από το έδαφος του οποίου πραγματοποιήθηκε αυτό το χτύπημα.

Τέτοιες ενέργειες δεν θα μείνουν αναπάντητες».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.